Yeni Honda CR-V hibrit Paris fuarı öncesi tanıtıldı

Ototeknikveri     28 Eylül 2018 01:56

Honda CR-V hibrit modelinin yakıt tüketimi gibi detaylarını açıkladı. Otomobil resmi testlere göre 5.3 litre/100 km yakıt tüketiyor.

Yeni Honda CR-V hibrit Paris fuarı öncesi tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Honda CR-V yeni Intelligent Multi Mode Drive (i-MMD) hibrit sistemle geliyor. Sistem bir elektrikli motor, 2.0 litre benzinli motor ve ayrı bir jeneratörden oluşuyor. Toplam güç çıkışı 183 bg, tork değeriyse 315 Nm olarak açıklandı.

 

Yeni sistem geleneksel şanzıman yerine sabit tek vites kullanıyor, böylece yerden ve ağırlıktan tasarruf ediliyor. Alıcılar önden çekişli ve dört çekişli sürüş sistemi arasında seçim yapabiliyor.

 

Sistem koşullara göre üç sürüş modu arasında otomatik geçiş yapabiliyor: EV Drive (elektrikli sürüş), Hybrid Drive (hibrit sürüş) ve Engine Drive (yanmalı motorla sürüş). Tam elektrikli ve hibrit sürüş modları özellikle düşük hızlı ve şehir içi sürüşler için uygun. Benzinli motor ise uzun yollar için uygun, ayrıca elektrikli motora güç vermek ve pili şarj etmek için de kullanılıyor.

 

Önden çekişli CR-V hibrit testlerde 5.3 litre/100 km yakıt tüketirken, dört çekişli versiyonda tüketim 5.5 litre/100 km oldu. Co2 emisyonları ise sırasıyla 120 g/km ve 126 g/km.

 

Hibrit modelin yanı sıra Paris’te yeni benzinli modeller ve yedi kişilik versiyon da tanıtılacak.

 

 

Son Güncelleme : 28 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo