Smart Forease konsepti geçmişle gelecek arasında köprü kuruyor

Ototeknikveri     28 Eylül 2018 04:41

20. yılını kutlayan Smart, bu yıl dönümünü yeni Forease konseptiyle taçlandırdı.

Smart Forease konsepti geçmişle gelecek arasında köprü kuruyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Gelecek hafta Paris Motor Show’da tanıtılacak konsept, 2001 Crossblade ve 2011 Forspeed gibi konseptlere saygı duruşu niteliğinde iki kişilik bir roadster.

 

Sadelik ve şeffaflık felsefesiyle geliştirilen, üzeri açık Forease konsepti EQ Fortwo Cabrio’yu temel alıyor. Otomobilde üzeri kesik ön cam ve gömme kapı kolları dış cephede dikkat çeken özellikler arasında. Modelin metalik beyaz gövdesi yeşil detaylar ve Tridion mat gümüş iç mekanla kontrast oluşturuyor.

 

Tasarımcılar ayrıca özgün tamponlar, çok büyük bir difüzör ve iki şık denge çubuğuna yer vermiş. Diğer özellikler arasında özgün farlar, revize edilmiş ön panjur ve 3D arka lambalar sayılabilir.

 

Şık tasarım kabinde de devam ediyor. Sürücüleri özgün direksiyon simidi ve yeşil şeritlere sahip iki renk tonlu koltuklar karşılıyor. Çok renkli tema konsolda beyaz deri kaplama ve kontrast oluşturan siyah alt panellerde de devam ediyor.

 

Bunun yanı sıra, konseptte paslanmaz çelik pedallar ve hava girişlerinde yeşil renkte bal peteği desenli ızgaralar bulunuyor. Hava girişlerinden ikisinin yerini Smart’ın “ready to” uygulamasından bilgiler gösteren dijital ekranlar almış.

 

Smart henüz teknik detayları açıklamadı ancak otomobil EQ Fortwo Cabrio modelini temel aldığı için 17.6 lityum iyon pil ve 80 bg (60 kW) elektrikli motor kullanılması beklenebilir. Bu donanımla standart model 11.8 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Azami hız ise 130 km/s.

Son Güncelleme : 28 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo