CNG’li Seat Arona TGI, Paris öncesi ortaya çıktı

Ototeknikveri     28 Eylül 2018 11:57

Seat CNG’li modelleri Mii, Ibiza ve Leon’un yanına yeni Arona TGI’yi de ekledi.

CNG’li Seat Arona TGI, Paris öncesi ortaya çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

“Dünyanın ilk sıkıştırılmış doğal gazla çalışan SUV’si” olarak tanımlanan Seat Arona TGI, gelecek hafta 2018 Paris Auto Show’da tanıtılacak.

 

Otomobil gücünü 1.0 litre üç silindirli 90 PS (89 bg/66 kW) güç çıkışı ve 160 Nm torka sahip motordan alıyor. Motor altı vitesl manuel şanzımanla birlikte çalışıyor. Bu donanımla otomobil 12.8 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Azami hız ise 172 km/s.

 

CNG modunda otomobilin toplam sürüş mesafesi 400 km ancak CNG tankları boşaldığında araç otomatik olarak benzinli moda geçiyor ve benzin deposu 160 km daha ilave sürüş mesafesi sağlıyor. Seat otomobildeki üç CNG tankının arka zeminin altında konumlandırıldığını, dolum kapağının ise benzin deposu kapağının yanında olduğunu belirtiyor.

 

TFI motora yakıt dağıtımını paslanmaz çelik borular, yakıt basınç sensörleri ve elektronik basınç regülatörü kontrol ediyor. Arona’nın CNG’li versiyonu, -10 derecenin altındaki sıcaklıklarda motoru benzinli moda geçiriyor. Sistem yakıt enjektörleri için bir ısıtma süreci başlatıyor ve koşullar uygun olduğunda yeniden CNG moduna geçiliyor.

 

2019 Arona TGI, Reference, Style, Xcellence ve FR donanım seviyeleriyle sunulacak, müşteriler 68 farklı renk kombinasyonu seçebilecek.

 

 

Son Güncelleme : 28 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo