Ford ve VW ortaklığı ciddiye biniyor, VW kendi Ranger’ını üretebilir

Ototeknikveri     30 Eylül 2018 12:50

Ford ve Volkswagen geçtiğimiz aylarda stratejik ortaklık için arayış içinde olduklarını açıklamışlardı. Ford CEO’su Jim Hackett maliyetleri düşürmenin yollarını ararken, iki firma arasındaki görüşmeler derinleşmiş ve sonuç vermeye yaklaşmış görünüyor.

Ford ve VW ortaklığı ciddiye biniyor, VW kendi Ranger’ını üretebilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Reuters’e göre, Ford rakipleriyle ortak araçlar geliştirerek ve modelleri aynı fabrikalarda üreterek karlılığını artırmak istiyor. Volkswagen ile görüşmeler ilk etapta “birlikte bir dizi ticari taşıt geliştirmek” hedefiyle başlamıştı ve iki firmanın bir minibüs üreteceği konuşuluyordu. Volkswagen’in Latin Amerika yöneticisi Pablo Di Si görüşmeleri doğruladı ve olumlu ilerleme kaydettiklerini, ortaklığın Brezilya’dan başlayabileceğini söyledi.

 

Reuters ayrıca Ford ve Volkswagen’in kaynaklarını birleştirebileceklerini, Güney Amerika ve Avrupa’da birlikte üretim yapabileceklerini açıkladı. Ajansa bilgi veren iki haber kaynağı ortaklıkla birlikte Volkswagen’in Ranger pickup ve Transit minibüse erişebileceğini, bu modelleri Volkswagen Amarok ve Transporter’ın yerine getirebileceğini söyledi.

 

Ford aynı zamanda Mahindra ile de ortaklık kurdu. İki firma ilk etapta birlikte orta boy bir SUV geliştirecek. Ortak geliştirilecek bir mimariyi kullanacak modelin 2020’de gelmesi bekleniyor. Ortaklığın daha sonra bir elektrikli otomobil ve bir kompakt SUV model geliştirilmesi, ayrıca Ford araçlarda Mahindra motorlarının kullanımıyla da devam etmesi bekleniyor.

 

Şu an mali açıdan sıkıntıda olan Ford bazı fabrikalarını kapatmayı ve çalışanlarının bir kısmını işten çıkartmayı düşünüyor. Ford Avrupa C-Max, S-Max, Mondeo ve Galaxy gibi bazı modelleri üretimden kaldırmayı planlıyor.

 

 

Son Güncelleme : 30 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo