2020 Ford Explorer’dan tüm detaylar

Ototeknikveri     30 Eylül 2018 02:18

Ford’un ikonik SUV’si renkli hikayesinde yeni bir sayfa açmak üzere. Yeni nesildeki görsel ve teknik değişimleri sizin için derledik.

2020 Ford Explorer’dan tüm detaylar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Çok satan modellerinden birisi olan Explorer için Ford tasarımda riske girmemiş ve başarısını zaten kanıtlamış olan bilindik tasarımla devam etmiş. Yeni modelin Lincoln Aviator gibi daha şık bir siluete sahip olduğu görülüyor. Ön kısmın stiliyse Ford Edge ile 2008’deki Explorer America konseptinin bir karışımı gibi.

 

LED farlar yatay şekilde konumlandırılmış, ön panjur ise bunların altında. Alt tampon Range Rover stili hava girişleri ve büyük koruyucu kaplamalarla dikkat çekiyor. Yan profile ise akışkan c kanalı girintisi, yüzer tavan, daha ince pencere çerçeveleri ve eğimli arka pencereler hakim.

 

Arkadan çekişli yeni platform

2020 modelindeki en önemli değişikliklerden birisi Ford’un CD6 arkadan çekişli ve uzunlamasına monte edilmiş motorlu mimarisine geçiş. Yeni Lincoln Aviator ve Mustang ile paylaşılan platform, otomobile daha şık bir görünüm kazandıracak. Platformun hem arkadan çekişli hem de dört çekişli sürüş sistemlerini desteklemesi muhtemel. Bu sayede çok daha güvenli ve akıcı bir sürüş elde edilecek.

 

Güçlü motorlar

Motor seçeneklerinin 2.3 litre turbo dört silindirli, 3.3 litre V6, 3.3 litre V6 hibrit ve Ecoboost 3.0 litre V6’dan oluşması bekleniyor. Bunlar yeni 10 vitesli otomatik şanzımanla çalışacak. Turboşarjlı 3.0 litre motorun Explorer ST versiyonunda 400 bg (298 kW) güç çıkışı ve 542 Nm torkla yer alması bekleniyor.

 

Hibrit 3.3 litre V6 yüksek performanslı rejeneratif fren ve arkadaki bagaj alanını küçültmeyen bir lityum iyon pil paketiyle gelecek.

 

Teknoloji

Ford’un CoPilot360 sürüş yardım sistemi tüm versiyonlarda standart olarak sunulacak. Bununla birlikte telematik, ön çarpışma asistanı ve yaya tespiti, kör nokta izleme, şerit koruma yardımı ve trafik işaretleri tanıma sistemiyle birlikte heads-up display sunulacak.

 

Ayrıca standart olarak Ford’un Sync 3 multimedya sistemi de sunuluyor. Sistem büyük bir tablet stili ekran, 4G LTE & wifi özelliği, Android Auto & Apple CarPlay ve kablosuz şarj ile geliyor.

 

SUV rakipler ve çıkış tarihi

Yeni Explorer Jeep Grand Cherokee, Dodge Durango, Buick Enclave/GMC Acadia/Chevy Traverse, Honda Pilot, Mazda CX-9, Toyota Highlander ve Subaru Ascent gibi rakiplerle karşılaşacak.

 

Yeni modelin Kasım ayında Los Angeles Auto Show’da tanıtılması, satışların 2019’un ilk aylarında başlaması bekleniyor.

 

 

Son Güncelleme : 30 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo