Yeni otomobiliniz parmak izi tarayıcı ve yüz tanıma özellikleriyle gelebilir

Ototeknikveri     30 Eylül 2018 08:57

Yakın zamanda anahtarlıklar tarihe karışarak yerlerini akıllı telefonlardan bildiğimiz parmak izi tanıma gibi özellikler alabilir.

Yeni otomobiliniz parmak izi tarayıcı ve yüz tanıma özellikleriyle gelebilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Anahtarsız giriş bir süredir otomobillerde kullanılıyor ancak bu çözüm hırsızlar tarafından hacklenmeye açık olduğu için bir güvenlik riski yaratıyor. Hırsızlar bir anahtarın sinyalini kaydeden ve tekrar kullanabilen cihazlarla otomobilleri çalabiliyor. Bu cihazların bazıları o kadar güçlü ki anahtar duvarların arkasında olsa bile sinyalini yakalayabiliyor.

 

Sigorta firmaları ve otomobil üreticileri de bu riskin farkında. Bir teknoloji firmasıysa parmak izi, yüz tanıma ve retina tarayıcıların gelecekteki otomobillerde kullanılabileceğine inanıyor. Silikon Vadisi merkezli Synaptics otomobillere giriş için yeni ve daha güvenli yollar üzerinde çalışıyor. Firmaya göre parmak izi okuyucuları sadece otomobili açmak için değil, motoru başlatmak için de kullanılabilir.

 

Parmak izi sayesinde örneğin anne ve babalar ailenin gençleriyle paylaştıkları otomobiller için bazı sınırlamalar getirebilecek ve otomobilin hangi saatlerde ne kadar mesafede ve nerelerde kullanıldığı gibi bilgilere de ulaşabilecek. Yine favori koltuk pozisyonu ve müzik tercihleri gibi ayarlar da parmak iziyle kaydedilebilecek.

Son Güncelleme : 30 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo