Yeni Opel Astra 2021’de PSA platformu ve hibrit sistemle geliyor

Ototeknikveri     30 Eylül 2018 10:28

Opel ve Vauxhall markaları 2021’de EMP2 platformunu kullanan yeni Astra geldiğinde PSA’ya daha da derinden entegre olacak.

Yeni Opel Astra 2021’de PSA platformu ve hibrit sistemle geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Astra, Grandland X SUV gibi başka modellerin de kullandığı PSA’nın EMP2 platformuna geçecek. Bu sayede yeni model PSA grubunun motorlarını da kullanabilecek. 110 PS – 220 PS arasında güç çıkışları olması beklenen benzinli motorların yanı sıra, yedinci nesil Astra 100 PS – 180 PS aralığında dizel seçenekler de sunacak.

 

EMP2 mimarisi kompakt otomobilin plug-in hibrit sistem kullanmasına da imkan verecek. Elektrikli motor ve benzinli motorun birarada kullanılacağı sistemin toplam güç çıkışının 200 PS (147 kW) olması bekleniyor.

 

Tasarım bakımından 2022 Opel Astra daha dinamik olacak ve Grandland X’ten bazı stil öğeleri alacak. Otomobilin boyutlarıysa 4.35 metre uzunluğuyla hemen hemen aynı kalacak.

 

Yeni nesili piyasaya çıkartmadan önce Opel mevcut Astra’nın güncellenmiş bir versiyonunu sunacak. Otomobilin prototipleri şimdiden ortaya çıktı. Ön kısımdaki kamuflajdan otomobilin ön tamponunda, farlar ve ön panjurda değişiklikler olduğu tahmin ediliyor.

 

Güncellenen Astra bu yıl sona ermeden özel bir etkinlikle tanıtılacak.

Son Güncelleme : 30 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo