Otomotiv sektörünü endişe sardı

Ototeknikveri     30 Eylül 2018 10:52

Farklı sektörlerden köklü şirketlerin birbiri ardına yaptıkları konkordato başvurularının ardından, şimdi de Türkiye ihracatının lokomotifi otomotiv sektörü “SOS” vermeye başladı. Türkiye’nin en önemli otomotiv üreticilerinden Tofaş, Ekim ayında üretime toplam dokuz gün ara vereceğini açıkladı.

Otomotiv sektörünü endişe sardı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tofaş üretime 9 gün ara veriyor

Ağustos ayında toplam pazarın %53 daralmasının ardından artan kur ve faizlerle iç pazar eylülde de daralmaya devam etti. Sektör yetkilileri eylülde toplam otomobil ve hafif ticari araç satışlarının 25 bin adetlere gerilediğini belirterek bu durumun üretimi de sarstığına dikkat çekti.

 

Yetkililer pazartesi günü ÖTV matrahlarındaki artışın sektöre moral dışında satışlara etkisi olmadığını belirterek, yüksek kredi faizlerinin otomobil alımını durdurduğunu kaydetti. Bu gelişmelerin ardından, Türkiye'nin en büyük otomotiv kuruluşlarından TOFAŞ, KAP'a yaptığı açıklamada, yurtiçi pazarda son dönemde yaşanan daralma nedeniyle Bursa fabrikasında Ekim ayında farklı günlerde toplam 9 işgünü üretime ara verileceğini duyurdu.

 

Oyak Renault’da üretim üç vardiya devam ediyor

TOFAŞ'ın ardından Renault'un da üretime ara vereceği iddiaları ortaya atılmıştı. Kamuoyunda çıkan Renault üretimi durdurdu iddiaları üzerine Oyak Renault Genel Müdürü Antoine Aoun'dan açıklama geldi. Oyak Renault tarafından düzenlenen Tedarikçiler Toplantısı’nda konuşan Aoun, "Şu anda Oyak Renault fabrikalarında üretime ara verilmesi gibi bir konu gündemimizde bulunmuyor" dedi.  

 

Evrensel'in haberine göre, işçilere 4-12 vardiyasında cumartesi günleri 4 hafta boyunca üretim olmayacağı bildirilmişti. Renault şimdilik haberi yalanlasa da çalışanlar gelecek günlerde durumun ne olacağından endişelenmeye devam ediyor.

 

Oyak Renault Genel Müdürü Antoine Aoun, şunları kaydetti:

“Oyak Renault olarak, iç ve dış piyasada oluşan müşteri talebine göre siz değerli tedarikçilerimizin de desteğiyle üretim planlamamızı oluşturuyoruz. Dünyanın yaklaşık 70 ülkesine ihracat yapan şirketimizde tüm modellerimizde üretimimiz, yaptığımız planlamalar doğrultusunda üç vardiya olarak devam ediyor. Şu anda Oyak Renault fabrikalarında üretime ara verilmesi gibi bir konu gündemimizde bulunmuyor. Geçen günlerde Oyak Grubu ve Renault arasında gerçekleşen anlaşma ile bir kez daha gördük ki Renault Grubu Türkiye’ye güveniyor ve tüm yatırım planlarını bu güven üzerine oluşturuyor. Dolayısıyla, Oyak Renault bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki dönemde, orta ve uzun vadeli olarak yatırımlarına devam edecek, Türkiye’de daha fazla istihdam yaratacak ve Türkiye’nin ihracatını artıracak yeni otomobil ve motor projelerinin gerçekleşmesi için çalışmalarını sürdürecektir.”

Son Güncelleme : 30 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo