Audi e-tron SUV için şimdiden 10.000 sipariş aldı

Ototeknikveri     01 Ekim 2018 05:37

Uzun süredir beklenen Audi e-tron SUV yeni tanıtıldı. Firma yeni modelin şimdiden 10.000 ön sipariş aldığını söylüyor.

Audi e-tron SUV için şimdiden 10.000 sipariş aldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

E-tron SUV geçen hafta tanıtılmış olmasına karşın Audi 1000 dolar karşılığında ön siparişleri almaya daha önce başlamıştı. Rakamlar Audi müşterilerinin elektrikli model ile gerçekten ilgilendiğini gösteriyor.

 

Crossover otomobil gücünü iki asenkronize motor ve 95 kWh pilden alıyor. Güç çıkışı ve tork değerleri şu an için açıklanmadı ancak Audi e-tron SUV’nin 5.5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabileceğini ve azami 200 km/s hız yapabileceğini belirtiyor.

Otomobilin elektrikli motorlarının en önemli özelliği inovatif enerji geri kazanım sistemi. Sürücü her ayağını gazdan çekip frene bastığında elektrikli motorlar fren enerjisini geri kazanıyor. Bu sistem tek başına e-tron’un toplam sürüş mesafesinin %30’unu karşılıyor. Ayrıca e-tron SUV tork yönlendirme özelliğine sahip gelişmiş bir elektrikli dört çekişli sürüş sistemiyle geliyor.

Sektörde bir ilk olarak, e-tron SUV’nin pil paketi belirli yüksek hızlı şarj istasyonlarında 150 kW’ye kadar DC hızlı şarjı destekliyor. Bu da pilin sadece 30 dakikada %80 doldurulabildiği anlamına geliyor.

Son Güncelleme : 01 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo