Skoda Vision RS konsepti tanıtıldı

Ototeknikveri     01 Ekim 2018 10:39

Skoda Vision RS konseptinin örtüsünü Paris Auto Show’da kaldırdı.

Skoda Vision RS konsepti tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kompakt konsept gelecek RS modellerinin stilini yansıtıyor, ayrıca yeni nesil Rapid’in ön izlemesini sunuyor. Beş kapılı hatchback konsept 4356 mm uzunluğunda, 1431 mm yüksekliğinde, 1810 mm genişliğinde ve 2650 mm aks mesafesine sahip.

 

430 litre bagaj kapasitesine sahip otomobil dört yolcu taşıyabiliyor. Üretim modelinde bu sayının beşe çıkması bekleniyor.

 

Tasarım bakımından Vision RS keskin köşeler ve çizgilerle, ayrıca motor sporlarından ilham alan özelliklerle öne çıkıyor. Ön kısımda aydınlatmalı kristal camdan Skoda logosu, parlak karbon fiber panjurlu radyatör ızgarası (yine aydınlatmalı), köşeli LED farlar, karbon fiber spoyler ve aşağıda büyük hava girişleri dikkat çekiyor.

 

Yandan bakıldığında Vision RS sportif ve pratik görünüyor. Çerçevesiz yan pencereler, üçüncü yan pencere, gömme kapı kolları, karbon fiber yan eşiklerde küçük Çek bayrakları, kristal cam sinyal lambalı ve karbon fiber yan aynalar bu kısımdaki önemli özellikler. Hafif 20 inç alaşım jantlar hava sürtünme katsayısını düşürmek için optimize edilmiş, ayrıca karbon fiber detaylar ve cam Skoda logosuyla geliyorlar.

 

Arka kısma her ikisi de karbon fiberden çok büyük difüzör ve tavan rüzgarlığı hakim. Arka hava girişleri de yine aynı materyalde. L şekilli arka lambalar ise Bohemya kristalinden yapılmış. Ayrıca bir ışık şeridi otomobilin arkasını enine kaplıyor. Bir diğer ilginç detay da arka camdaki aydınlatmalı Skoda logosu.

 

İç mekan üretime hazır görünüyor. Burada büyük bir ekran, spor koltuklar, renkli detaylar, ayrıca bir çoğu aydınlatmalı karbon fiber ve cam detaylar bulunuyor. Orta konsol tamamen karbon fiberden yapılmış ve üzerinde DSG şanzımanı kontrol etmek için minimalistik bir vites kolu bulunuyor. Kapılardaki tutunma kolları motor sporlarına selam verirken, elastik bantlar ise bir “Simply Clever” özelliği.

 

Plug-in hibrit sistem 150 PS 1.5 litre TSI turboşarjlı benzinli motorla 75 kW (102 PS) elektrikli motoru birarada kullanıyor. Sistemin toplam güç çıkışı 180 kW (245 PS/242 bg). Bu donanımla otomobil 7.1 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşabiliyor. Azami hız ise 210 km/s. 80 – 120 km/s çıkış süresiyse 8.9 saniye. Vision RS Normal, EV ve Sport sürüş modlarını sunuyor.

 

Skoda yeni modelin sadece 33 g/km CO2 emisyonu olduğunu söylüyor. Otomobil 13 kWh kapasiteli lityum iyon pille tek şarjla 70 km elektrikli sürüş mesafesi sunuyor. Ev tipi prizle pili 2.5 saatte doldurmak mümkün. Enerji geri kazanımıyla pil otomobil hareket halindeyken de şarj edilebiliyor.

Son Güncelleme : 01 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo