Güncellenen Ford Mondeo Hybrid ailesine 2019’da station versiyon katılıyor

Ototeknikveri     02 Ekim 2018 03:58

Ford Mondeo Hybrid serisinin gelecek bir station modelle büyüyeceğini açıkladı.

Güncellenen Ford Mondeo Hybrid ailesine 2019’da station versiyon katılıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Özellikle Avrupalı müşteriler için geliştirilen hibrit station model şu anda Mondeo Hybrid ve Mondeo Vignale Hybrid’de sunulan benzinli elektrikli sistemin güncellenmiş versiyonuyla sunulacak. Ford tüm özelliklerin ve fiyatların yenilenen Mondeo Hybrid serisinin satış tarihi yaklaştığında açıklanacağını söyledi.

 

Firma yeni modellerde cazip yakıt verimliliği ve düşük CO2 emisyonu vadediyor. Bu yönüyle çevre dostu ve ekonomik hibrit modeller filo kullanıcıları ya da bireysel müşteriler için dizele güçlü bir alternatif olacak.

Tüm Mondeo hibrit modellerinin 9.0 kWh kapasiteli lityum iyon pille gelmesi bekleniyor. Bu pil 2019 Fusion Hybrid için 40 km elektrikli sürüş mesafesi sağlıyor.

Şu anda Ford Mondeo Hybrid, 2.0 litre Atkinson döngülü benzinli motora destek olan elektrikli motorla birlikte 1.4 kWh lityum iyon pil kullanıyor. Pil, jeneratör olarak çalışan bir başka elektrikli motor sayesinde geri kazanılan fren enerjisiyle de şarj oluyor.

Hibrit sistem toplam 187 PS (184 bg) güç çıkışı sunuyor ve Ford tarafından geliştrilen CVT otomatik şanzıman kullanıyor. Mondeo Hybrid sedan ortalama 4.4 litre/100 km yakıt tüketiyor ve 101 g/km CO2 emisyonu üretiyor. Yaklaşık 3.5 kilometreye kadar Mondeo Hybrid sadece elektrikli modda sürülebiliyor.

Station modelin de sedan ile aynı özellikleri sunması bekleniyor. Bunlar arasında Sync 3 multimedya sistemi ve 8 inç dokunmatik ekran, Adaptif Ön Aydınlatma Sistemi ve dinamik LED farlar, ayrıca Aktif Şehir Freni, Aktif Park Asistanı ve şişirilebilir arka emniyet kemerleri bulunuyor.

Ford elektrikli otomobiller için 11 milyar dolar yatırım yapacak ve 2022’ye kadar 16’sı tam elektrikli, diğerleri hibrit toplam 40 çevre dostu otomobil çıkartacak.

 

Son Güncelleme : 02 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo