Yeni Skoda Kodiaq RS Paris’te markanın en güçlü dizel motoruyla tanıtıldı

Ototeknikveri     02 Ekim 2018 03:04

Skoda performans odaklı 7 kişilik SUV modeli Kodiaq RS’yi tanıttı.

Yeni Skoda Kodiaq RS Paris’te markanın en güçlü dizel motoruyla tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2018 Paris Motor Show’da tanıtılan Kodiaq RS 2.0 litre TDI biturbo motorla geliyor. Motor 240 PS (237 bg) güç çıkışı ve 500 Nm torka sahip. Skoda’nın en güçlü dizel motoru, 7 vitesli DSG otomatik şanzıman ve dört çekişli sürüş sistemiyle çalışıyor. Kodiaq RS sadece 7 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Azami hızı ise 220 km/s.

 

Kodiaq RS dizel motorun sesini daha iyi hale getiren Dynamic Sound Bosst sistemine sahip. Otomobil Nurburgring Nordscleife’de 9 dakika 29.84 saniyede yarışı tamamlayarak 7 koltuklu SUV’ler kategorisinde rekor kırdı.

 

Skoda CEO’su Bernhard Maier otomobilin sportif bir SUV performansıyla modern ve temiz dizel motorun avantajlarını birlikte sunduğuna dikkat çekiyor.

 

Skoda tasarım yöneticisi Oliver Stefani ise Kodiaq RS’nin performansın yanı sıra tasarımla da öne çıktığını belirterek, otomobilin özel RS ön ve arka tamponlarını, parlak siyah bileşenleri, vRS logolarını, 20 inç Xtreme alaşım jantları, 17 inç frenleri ve ilerici bir tasarıma sahip egzoz çıkışlarını örnek veriyor.

 

Otomobilin iç mekanında en çok Alcantara spor koltuklar, karbon fiber efektli kontrol paneli, kontrast dikişler ve konsoldaki Sanal Kokpit yönetim paneli dikkat çekiyor. Sanal Kokpit’e Spor Görünüm adıyla beşinci mod da eklenmiş.

 

Diğer önemli özellikler arasında düz dipli spor direksiyon, siyah tavan döşemesi, ambiyans aydınlatması, alüminyum pedallar ve standart Bolero multimedya sistemi de sayılabilir. Amundsen ve Columbus sistemleri ise opsiyonel olarak sunuluyor.

 

Yeni Kodiaq RS’nin satışları Paris Motor Show’dan hemen sonra başlayacak.

 

 

Son Güncelleme : 02 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo