Yeni Mercedes B-Serisi yeni görünümü ve teknolojileriyle Paris’e geldi

Ototeknikveri     02 Ekim 2018 08:37

Mercedes-Benz’in kompakt model ailesi yeni B-Serisi ile büyüdü.

Yeni Mercedes B-Serisi yeni görünümü ve teknolojileriyle Paris’e geldi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2018 Paris Auto Show’da tanıtılan Alman firmanın BMW 2-Serisi Active/Gran Tourer rakibi Mercedes’in en yeni tasarım dilini taşıyor ve yerine geldiği modelden daha olgun görünüyor. Görsel olarak benzerleri arasından sıyrılmasına önem verilen araç kısa sarkıntılar, alçak tavan çizgisi, daha kaslı bir gövde ve yeniden tasarlanmış ön ve arka kısımlara sahip.

 

Bu özellikler opsiyonel LED farlar ve LED gündüz farları, büyük bir tavan rüzgarlığı ve 16 – 19 inç arasında tekerlek seçenekleriyle devam ediyor.

 

Yeni tasarım sayesinde 2019 Mercedes-Benz B-Serisi sınıfının en iyi hava akışına sahip. Aerodinamik mühendisleri rüzgar gürültüsünü kapsamlı bir çalışmayla azaltmış.

 

İçeride sürücünün oturma konumu yeni A-Serisi’nden 90 mm daha yüksek. Bu sayede daha iyi görüş sağlanıyor.

 

Konsol iki ekranlı yerleşimi, beş yuvarlak hava çıkışı ve ambiyans aydınlatmasıyla kompakt hatchback ve sedan modeller ile aynı.

 

Ön dirsek genişliği, arka baş mesafesi ve bacak mesafesi aracın biraz büyümesi ve 30 mm genişleyen aks mesafesi sayesinde artmış. 455 – 705 litre arasında değişen bagaj kapasitesiyse arka koltuklar katlandığında 1540 litreye çıkıyor. Koltuklarda masaj, ısıtma ve havalandırma fonksiyonlarına opsiyonel olarak ulaşışabiliyor.

 

S-Serisi’nin bazı özellikleri de B-Serisi’ne taşınmış. Mercedes aracın bazı durumlarda yarı otonom şekilde sürülebildiğini belirtiyor.

 

2019 Mercedes-Benz B-Serisi hepsi Euro 6d-TEMP standartlarına uyumlu bir dizi yeni ve güncellenmiş motordan güç alıyor. 1.5 litre dCi 115 PS güç çıkışı ve 260 Nm tork ile sunulmaya devam ederken, buna 2.0 litre dizel motor da iki farklı güç çıkışıyla katıldı: 150 PS ve 190 PS.

 

Bunun yanı sıra iki farklı dört silindirli benzinli motor da sunuluyor. Bunların her ikisi de 1.33 litre kapasiteli, biri 136 PS gücünde, diğeriyse 163 PS gücünde. Daha yüksek güce sahip dizel yeni çift debriyajlı sekiz vitesli otomatik şanzımanla çalışıyor. Mercedes bu şanzımanın diğer motorlar için de zaman içinde sunulacağını belirtti. Ayrıca 4Matic dört çekişli sürüş sistemine sahip versiyon da sunulacak.

 

Yeni B-Serisi’nin satışları 3 Aralık’ta başlayacak.

Son Güncelleme : 02 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo