K-ZE Renault’nun yeni ucuz elektrikli modeli olacak

Ototeknikveri     03 Ekim 2018 02:31

Renault 2018 Paris Auto Show’da K-ZE konseptini tanıttı. Konsept gelecek yıl elektrikli küçük crossover modeli olarak üretime girecek.

K-ZE Renault’nun yeni ucuz elektrikli modeli olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault Kwid’in fütüristik bir yorumu gibi görünen otomobilin, firma henüz ayrıntıları açıklamasa da bu modelle aynı platformu paylaştığı düşünülüyor.

 

Konseptteki “K” harfi “Kwid”den geliyor olabilir, “ZE” ise elektrikli motoru temsil ediyor. Otomobil toplam 250 km elektrikli sürüş mesafesine sahip. Batarya ev tipi prizlerle ya da şarj istasyonlarından şarj edilebiliyor.

 

Renault K-ZE’nin bağlantılı servislere erişim sağlayan multimedya sistemi, navigasyon sistemi, arka kamera, arka park sensörleri gibi özellikleri öne çıkıyor. Otomobilin üretim versiyonu 2019’da piyasaya çıkacak ve ilk önce Çin’de sunulacak. Modelin Çin’deki montajı Dongfeng ve Nissan ortak girişimi olan “e-GT Energy Automotive Co” tarafından yapılacak.

 

Renault CEO’su Carlos Ghosn yeni konseptle ilgili “K-ZE uygun fiyatlı, şehir yaşamına uygun, SUV stilinden ilham alan bir elektrikli model olacak. Elektrikli otomobiller alanındaki uzmanlığımızı ve deneyimimizi bu otomobile yansıttık.” diye konuştu.

 

Renaut Paris fuarında K-ZE konseptinin tanıtımının yanı sıra Avrupa’da B ve C segmenti otomobillerini elektriklendirme planlarını da açıkladı. Yeni nesil Clio hibrit sistemle gelecek, Captur ve Megane ise plug-in hibrit versiyonlar kazanacak.

 

 

Son Güncelleme : 03 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo