Bu B-Serisi otomobil aslında EQB elektrikli SUV mi?

Ototeknikveri     03 Ekim 2018 03:31

Mercedes’in EQC elektrikli SUV’si tanıtıldı. Otomobil üreticisi dikkatini 2022’ye kadar piyasaya sürmeyi vadettiği diğer sekiz elektrikli modele yöneltti.

Bu B-Serisi otomobil aslında EQB elektrikli SUV mi?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Casus fotoğrafçılar bu araçlardan birisini İspanya’da görüntüledi ancak aracın kaportası Paris Auto Show’da tanıtılan B-Serisi minivan gibi görünse de gerçek bu olmayabilir. Aracın geniş tekerlek kemerleri ve yerden yüksekliği B-Serisi’ne ait gibi durmuyor. 235/50 R19 tekerlek/lastik kombinasyonu bir kompakt SUV için fazla büyük ve SUV araçlara daha uygun.

 

Dolayısıyla bu aslında yeni Mercedes EQB’nin şasi test aracı olabilir. Bu model yeni çıkacak EQA hatchback ile aynı platformu paylaşacak.

 

Aracı görüntüleyen fotoğrafçılara göre herhangi bir motor sesi yoktu, yani elektrikli modda kulanılıyordu. Otomobilin alt kısmında egzoz çıkışı olmadığı da görülüyor. Bunun yerine arka tamponda şarj girişi fark edilebiliyor.

 

Yeni nesil GLA ve GLB geliştirme aşamasında olduğu ve daha önce testte görüntülendiği için, en isabetlit ahmin bu aracın EQB olduğu yönünde. Bunun için 2019 B-Serisi kaportasının seçildiğini ise bilmiyoruz. Üstelik Mercedes geçtiğimiz günlerde yeni B-Serisi’nde bir elektrikli versiyon olmayacağını açıklamıştı.

 

EQB, EQA ile EVA II platformunu paylaşacak ve standart 60 kWh pil ile gelmesi bekleniyor. Bu pil araca 400 km elektrikli sürüş mesafesi kazandıracak. Elektrikli motorların güç çıkışlarının ise 150 kW (201 bg) ile başlayıp en üst donanım seviyesinde 250 kW (335 bg) olması bekleniyor. Üst versiyonlarda 110 kWh pil de sunulabilir.

 

Stil bakımından EQB tipik Mercedes EQ tasarım öğeleriyle GLB’yi harmanlayacak.

 

 

Son Güncelleme : 03 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo