Yeni Renault Clio 5 elektrikli ve otonom olacak

Ototeknikveri     03 Ekim 2018 12:46

Yeni nesil Renault Clio gelecek yıl elektrikli sürüş sistemi ve otonom sürüşle gelecek.

Yeni Renault Clio 5 elektrikli ve otonom olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault’nun tasarım yöneticisi Laurens van Decker otomobilin tamamlandığını belirterek “Bugüne kadarki en iyi Clio olacak.” dedi.

 

Stil bakımından 2020 Renault Clio küçük bir Megane otomobili andırıyor. Ayrıca Symbioz konseptinden de bazı öğeler alınmış. Arka kapı kolları gibi önceki neslin bazı özellikleri de korunacak.

 

Yeni Clio’nun iç mekanı da Megane ile benzer ve konsolun ortasında dikey multimedya ekranı dikkat çekiyor. Bu da yeni modele Ford Fiesta ve Volkswagen Polo gibi daha geleneksel ekranlara sahip rakipleri karşısında avantaj kazandırabilir. İç mekanda modele özgü başka ayırt edici özellikler de bulunacak.

 

Yeni Renault Clio CMF-B platformunu kullanacak ve küçük benzinli motorların yanı sıra dizel motorlarla da sunulacak. Bunlar arasında 1.0 litre ve Daimler ortaklığıyla geliştirilen 1.3 litre motorlar, ayrıca 1.5 litre dCi bulunacak.

 

Daha sonra dizel motoru kullanan Eco2 isimli bir yarı hibrit sisteme yer verilmesi de bekleniyor. Bunu takiben 2020’de plug-in hibrit sistem de sunulabilir. ZOE EV’yi olumsuz etkilememek için elektrikli versiyon düşünülmüyor.

 

Yine 2020’de mevcut 1.6 litre motoru kullanan ya da Megane RS’nin 1.8 litre motorunu alacak bir Clio RS modeli de bekleniyor.

 

Bunların yanı sıra yeni Renault Clio markanın en yeni ve en önemli sürüş yardım özellikleri ve 2. Seviye yarı otonom sürüş sistemiyle gelecek.

 

 

Son Güncelleme : 03 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo