Yeni Mercedes GLE tanıtıldı

Ototeknikveri     03 Ekim 2018 11:30

BMW X5 ile rekabet edecek yeni Mercedes GLE, Paris Motor Show’da tanıtıldı.

Yeni Mercedes GLE tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Önümüzdeki yılın ilk aylarında satışa çıkacak yeni GLE serisi, dört, sekiz ve altı silindirli motorlar, ayrıca plug-in hibrit sistemlerle sunulacak.

 

Dışarıdan bakıldığında GLE markanın orta boy SUV kimliğini koruyor. BMW X5 ve Audi Q7 rakibi tasarımda evrimsel bir yaklaşım sunuyor. Ön kısımda özellikle büyük radyatör ızgarası ve şık LED farlar dikkat çekiyor. Arka kısımda karartılmış D sütunu ve daha ince arka lambalar az sayıdaki değişiklik arasında bulunuyor.

 

Aks mesafesi 80 mm uzatılmış. Mercedes bunun özellikle arkadaki yolcular için daha fazla alan sunacağını belirtiyor. Baş mesafesi de 33 mm artarken, müşterilere aynı zamanda sırt kısmı elektrikli ayarlanabilen konforlu koltuk seçeneği de sunuluyor. 825 litre kapasiteli bagaj öncekinden 125 litre daha büyük. Toplam 2055 litre kapasite GLE’yi bu sınıftaki en büyük otomobiller arasına sokuyor. Mercedes ayrıca GLE’yi ilk kez yedi kişilik versiyonla da sunacak.

 

A-Serisi, E-Serisi ve S-Serisi’nde de görüğümüz iki ekranlı multimedya sistemi yeni modelde de iç mekandaki en önemli özelliklerden. İki 12.3 inç ekran hava girişlerinin üzerinde yer alıyor. Kabinde ahşap, metal ve deri yüzeyler dikkat çekiyor.

 

GLE ilk etapta birisi benzinli, diğeri dizel iki motorla sunulacak. GLE 450 4MATIC 365 bg sıralı altı silindirli motor ve emisyonları düşürmek için 48 volt teknolojisiyle geliyor. Mercedes otomobilin 8.3 litre/100 km yakıt tükettiğini ve 190 g/km CO2 emisyonu ürettiğini belirtiyor. Daha ekonomik GLE 300 d 2.0 litre dört silindirli dizel de yeni modelle birlikte sunulacak. Tüm modeller dokuz vitesli otomatik şanzımanla çalışacak.

 

Daha sonra Mercedes seriye GLE 350 de dizel motorlu plug-in hibrit versiyonu da ekleyecek. Bunun yanı sıra altı silindirli iki dizel motor daha (350 d ve 400 d) sunulacak.

 

AMG versiyonlar 2020’ye kadar gelmeyecek. Bu tarihten sonra seriye bir GLE Coupe de eklenecek.

 

Yeni GLE bir dizi akıllı güvenlik ve sürüş yardım sistemleriyle gelecek. Bunlar arasında öndeki araçla aktif mesafeyi koruyan Aktif Mesafe Asistanı DISTRONIC de bulunacak. GLE Aktif Fren Asistanı ile sürücü komutu olmadan otomatik olarak yavaşlayabilecek.

 

Aktif Dur – Kalk Asistanı otomobili trafikte otonom şekilde idare ederek sürücünün iş yükünü azaltacak. Sistem şerit çizgilerini ve öndeki trafiği tanıyabilecek. Yoğun trafikte otomobil durduğunda, GLE öndeki diğer aracın hareket ettiğini tespit ederse 60 saniye içinde harekete geçecek. Trafik işaretleri tanıma sistemiyse otomobilin hız sınırlarına uymasını garantiliyor.

 

Yeni GLE “tamamen ağa bağlı” hidropnömatik E-Active Body Control süspansiyon ile geliyor. Yeni geliştirilen havalı yaylar ile çalışan sistem her tekerleği ayrı kontrol edebiliyor. Bu sayede GLE daha konforlu bir yolculuk ve daha iyi bir sürüş deneyimi sunuyor. Daha yüksek güçlü motorlar akıllı 4MATIC dört çekişli sürüş sistemiyle eşleştirilebiliyor. Sistem isteğe göre torkun %100’ünü tek aksa yönlendirebiliyor.

 

Giriş seviyesi dizel GLE’nin başlangıç fiyatının 54.000 pound (423.183 TL) olması bekleniyor.

Son Güncelleme : 03 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo