Skoda Paris’te Performanslı SUV Modeli Kodiaq RS‘i Sergiledi

Ototeknikveri     03 Ekim 2018 11:53

Skoda, 2018 Paris Otomobil Fuarı’nda sportif yüzünü sergiledi. SUV atağına yeni bir boyut getirerek, yüksek performanslı Kodiaq RS modelinin dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Kodiaq RS modelinin yanı sıra Paris’te Vision RS konseptinin, Karoq’un Scout ve Sportline versiyonlarının da örtüsünü kaldırdı.

Skoda Paris’te Performanslı SUV Modeli  Kodiaq RS‘i Sergiledi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda’nın ilk RS SUV modeli

Paris,‘te markanın ilk RS SUV modelinin örtüsünü kaldıran Skoda, Kodiaq modelinin sportif yönünü, farklı bir tasarım ve performanslı bir versiyonla vurgulayacak. Kodiaq RS modelinde, aracın dinamik özelliklerinin altını çizecek şekilde siyah ön panjura, siyah tavan raylarına, siyah çerçeveye ve siyah ayna kapaklarına yer verildi. Yeniden tasarlanan ön ve arka tamponun yanı sıra, açıkça görülen çift egzoz aracın sportifliğini daha da belirgin hale getiriyor. 20 inç alaşım jantlara ve kırmızı kaliplerlere sahip olan Kodiaq RS, 240 HP güç üreten 2.0 lt dizel motoruyla da ön plana çıkıyor.

 

Efsanevi Nürburgring Nordschleife Pisti’nde yedi koltuklu SUV rekorunu 9 dakika 29.84 saniye ile kıran Kodiaq RS, hem sportif hem de yüksek pratikliğiyle dikkat çekiyor. Dinamik dış tasarımının yanı sıra kabinde de sportif dokunuşlar var. Alcantara kaplamalara sahip spor koltuklar ve sanal kokpit gibi özellikler, sürüş deneyimini daha da ileriye taşıyor.

Vision RS Konsepti ile Skoda vizyonu Paris‘te

Skoda, gelecekte çıkacak hatchback modelinden izler taşıyan Vision RS konseptini de ilk kez Paris Otomobil Fuarı’nda ziyaretçilerle buluşturdu. Aerodinamik bir tasarıma sahip Vision RS, ince farları ve akıcı çizgileriyle dinamik bir tarza sahip. Aracın arka tarafında ise difüzör ve spoyler dikkat çekiyor. Markanın 117 yıllık motorsporları bağlantısına da vurgu yapan Vision RS, aynı zamanda gelecek RS performans modellerinden de izler taşıyor.

Karoq ailesi Sportline ve Scout ile büyüyor

Skoda, 2018 Paris Otomobil Fuarı’nda Sportline ve Scout versiyonlarını da sergiledi. Kısa zamanda büyük beğeni toplayan markanın kompakt SUV modeli Karoq, Sportline versiyonuyla da satışa sunulacak. Tasarımı farklı detaylarla güçlendirilen Karoq Sportline daha dinamik görünüşüyle dikkat çekiyor. Kabinde de spor koltuklara ve gümüş deri dikişlere yer verildi. 190 HP güç üreten 2.0 lt TSI motorun yanı sıra ürün gamındaki diğer benzinli ve dizel motorlarla tercih edilebilecek.

Karoq Scout ise, model yelpazesinin en maceracı versiyonu olarak öne çıkıyor. Yeni off-road modeli tüm motorlarda dört çeker sürüşle geliyor ve daha dayanıklı arazi ekipmanlarına sahip. Gümüş detaylı kaplamalar Karoq Scout’ın hem daha zarif hem de daha agresif görünmesini sağlıyor. Ayrıca ön panjurda ve yan camlarda krom şeritlere yer verildi. Kabin ise, koyu ahşap efektine ve yeni koltuk döşemelerine sahip. Karoq Scout versiyonu, 150 HP güç üreten 1.5 litre TSI benzinli motor ile satışa sunulacak.

Son Güncelleme : 03 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo