BMW i3 serisinden REx versiyonunu kaldırıyor

Ototeknikveri     04 Ekim 2018 08:19

BMW 2013’te i3’ü piyasaya sürdüğünde müşterilerin şarj kaygılarını gidermek için opsiyonel mesafe uzatıcılı (REx) versiyon da sunuyordu. Eğer pillerin şarjı biterse benzinli motor devreye giriyor ve ilave enerji sağlıyordu. Şimdi firma i3 modelinde daha büyük bir pile yer verdiği için bu Range Extender versiyonunu kaldırdığını açıkladı.

BMW i3 serisinden REx versiyonunu kaldırıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu kararın ardındaki sebep basit. BMW i3 Paris Auto Show’da yeni bir pil paketiyle tanıtıldı ve bu pil oldukça gerçekçi WLTP protokolüne göre 310 km sürüş mesafesi sunuyor. Yeni 42.2 kWh pil daha önceki 33 kWh pile göre 55 km daha fazla menzil sağlıyor. BMW bunun artık mesafe uzatıcıya gerek bırakmadığını düşünüyor.

 

BMW yetkilileri yaptıkları açıklamada “Range Extender i3’ün üretimi durdurularak ve bundan sonra sadece tam elektrikli versiyon satılacak.” dedi. Bu kararda hızlı şarj istasyonlarının yaygınlaşmasının da etkili olduğu belirtildi.

 

650 cc iki silindirli benzinli motor kullanan BMW i3 REx, NEDC protokolüne göre toplam 371 km sürüş mesafesi sunuyordu. Aslında Range Extender versiyonunun durdurulması cesur bir karar çünkü bu versiyon yüksek fiyatına rağmen i3 satışlarının %60’ını oluşturuyordu. Şimdi 2019 BMW i3 serisinde sadece standart i3 ve sportif i3S versiyonları satılacak.

 

Son Güncelleme : 04 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo