Kia artık üç kapılı otomobiller yapmayacak

Ototeknikveri     04 Ekim 2018 10:54

Piyasa üç kapılı otomobillerden daha pratik modellere yöneldi. Seat Mii ve Leon modellerine son verirken şimdi Kia da aynı yolu izliyor.

Kia artık üç kapılı otomobiller yapmayacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2018 Paris Motor Show’da tanıtılan yeni ProCeed az kalsın gün ışığını göremeyecekti. Başlangıçta sportif görünümlü üç kapılı bir hatchback olarak tasarlanan otomobilin rafa kaldırılması gündemdeydi. Ardından firma modele bir şans daha vererek beş kapılı bir tasarıma dönüştürdü.

 

Car Advice’a konuşan Kia’nın Avrupa baş tasarımcısı Gregory Guillaume bu süreci şöyle anlattı: “Yeni ProCeed’e başlamak üzereydik. Ürün planlaman yetkililer bize ‘ProCeed projesi öldü. Artık yapmayacağız.’ dediler. Bunu duyunca ekipteki herkesin yüzü asıldı. Segment Avrupa’da ortadan kayboluyordu, artık üç kapılı hatchback modellere yer yoktu.”

 

Bu noktada Guillaume ve ekibi çizim tahtasına geri dönerek otomobili biraz uzattı ve arkaya iki kapı daha ekledi. Böylece yeni Kia ProCeed doğdu.

 

Guillaume tasarımcılarına “Bana üç kapılı bir şey çizmeyin, çünkü hemen iptal ederler ve üretmezler.” dedi ve ekip yeni bir yaklaşım benimsedi. Yönetici, ortaya çıkan sonucu “Bir kriz anından ilginç bir cevapla çıktık.” diye özetliyor.

 

ProCeed üç kapılı hatchback olarak dönmeyeceği gibi Kia artık iki kapılı coupe modeli de yeniden çıkartmayı şimdilik düşünmüyor.

 

Gregory Guillaume bu konuda “Performans odaklı bir coupe iyi olur mu bilmiyorum. Zaten Stinger var, dört kapılı bir coupe model. İki kapılı bir model mantıklı olur mu bilmiyorum. Belki etkileyici bir tasarıma sahip bir elektrikli otomobil için bu işe yarayabilir.” diye konuştu.

 

Yeni Kia ProCeed Shooting Brake, GT-Line ve GT versiyonlarıyla sunulacak. GT-Line üç farklı motorla sunulacak, bunlardan birisi dizel olacak. GT ise yeni Ceed GT ile aynı motoru kullanacak.

 

Otomobilin satışları Avrupa’da yıl sonundan önce başlayacak. Üretime ise Kasın ayında firmanın Slovakya’daki fabrikasında başlanacak. İlk otomobiller 2019’un ilk çeyreğinde teslim edilecek.

 

 

Son Güncelleme : 04 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo