General Motors ve Honda birlikte otonom taşıtlar üzerinde çalışacak

Ototeknikveri     04 Ekim 2018 11:35

General Motors’un bünyesindeki bir marka olan Cruise, Honda’dan büyük bir yatırım aldı. İki firma birlikte otonom taşıtlar üzerinde çalışacak ve sürücüsüz teknolojiler geliştirecek.

General Motors ve Honda birlikte otonom taşıtlar üzerinde çalışacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otonom taşıtların piyasadaki önemi giderek artıyor. Gelecekte yollara hakim olacak bu araçların önemini fark eden Honda ve General Motors bu alanda birlikte çalışmak için adım attı. Honda, General Motors bünyesinde Cruise markasına 750 milyon dolar yatırım yaptı. Bu yatırımla firmanın piyasa değeri 14.6 milyar dolara çıktı.

 

General Motors ve Honda ortaklığından yeni bir sürücüsüz otomobil ortaya çıkması bekleniyor. General Motors CEO’su Mary Barra, ortaklıkla ilgili yaptığı açıklamada iki firmanın olabilecek en mantıklı adımı attığını söyledi ve Honda’nın yatırımı sayesinde Cruise’un sürücüsüz taşıtlar alanında dünya liderlerinden birisi olacağını belirtti.

 

Honda, GM ve Cruise “sıfır kaza, sıfır emisyon, sıfır trafik sıkışıklığı” nihai hedefiyle yola çıktı. General Motors bir süredir zaten Cruise bünyesinde sürücüsüz araçlar için donanım ve yazılımlar geliştiriyordu. Honda’nın yatırımıyla bu süreç ivme kazanacak. Cruise daha önce de SofBank’tan yatırım almıştı.

 

 

Son Güncelleme : 04 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo