Otomobil üreticileri Avrupa’da pil üretiminde büyük artış bekliyor

Ototeknikveri     05 Ekim 2018 10:27

Avrupalı otomobil üreticileri elektrikli otomobillerle ilgili planlarını hızlandırırken, tedarikçiler de bölgede endüstriyel çapta pil üretimi için yatırım yapıyor.

Otomobil üreticileri Avrupa’da pil üretiminde büyük artış bekliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Lityum iyon pillerin üretimi şu anda daha çok Asya’da tüketici elektroniği sektöründe yapılıyor. Kore’den LG Chem ve Samsung SDI, Japonya’dan Panasonic gibi firmalar otomobil pili üretiminde öncü konumunda. Asya’da üretilen pil hücreleri Avrupa’ya gönderiliyor ve burada monte edilerek pil paketi haline geliyor.

 

Öte yandan, büyük Avrupalı markaların neredeyse hepsi 2020’de yürürlüğe girecek yeni CO2 emisyon hedeflerini yakalayabilmek için önümüzdeki 18 ay içinde elektrikli otomobiller çıkartacak. Volkswagen Grubu 2025 yılı itibariyle yılda 3 milyon adet elektrikli otomobil satması durumunda 150 gigawatt saat pil gücüne ihtiyacı olacağını öngörüyor.

 

Otomobil üreticileri Asyalı tedarikçileri yoğun talebi karşılamak için Avrupa’da üretim yapmaya ikna etmeye çalışıyor. Böylece pillerin üretimi ve nakliyatında paradan ve zamandan tasarruf edilebilecek.

Çin’in en büyük elektrikli otomobil pili üreticisi CATL, şu anda Almanya’nın doğusunda yeni bir fabrika inşa ediyor. Burada üretilecek piller BMW’ye gönderilecek ve iNext elektrikli crossover için kullanılacak.

 

Volkswagen’in I.D. elektrikli otomobillerinin pil tedarikçisi LG Chem ise Polonya’nın Wroclaw kentinde Avrupa’nın en büyük lityum iyon pil fabrikasını inşa ediyor. Samsung SDI her iki firmadan da farklı bir yol izleyerek yeni bir fabrika açmak yerine Macaristan’ın başkenti Budapeşte yakınlarındaki plazma ekran ürettiği fabrikasını pil üretimi için düzenledi.

 

Bu arada bazı Avrupalı firmalar da pil üretimi için kolları sıvadı. Eski bir Tesla yöneticisi tarafından kurulan İsveçli Northvolt firması Temmuz ayında ülkede lityum iyon pil fabrikasının inşaatına başladı. Robert Bosch da Asyalı üreticilerle rekabet etmeye hevesli büyük tedarikçilerden birisi ancak firma ham madde ve üretim maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle geçtiğimiz aylarda planlarını erteledi. Avrupa Birliği de kıtada elektrikli otomobil pili üretimini teşvik ediyor. Alınacak önlemler ve teşviklerle yakın zamanda bölgede pil üretiminin yükselişe geçmesi bekleniyor.

 

Son Güncelleme : 05 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo