Toyota Corolla’nın yüksek performanslı hibrit GRMN versiyonunu yapabilir

Ototeknikveri     05 Ekim 2018 11:10

Toyota’nın Gazoo Racing performans alt markası yakında yeni Corolla’yı baştan yaratabilir.

Toyota Corolla’nın yüksek performanslı hibrit GRMN versiyonunu yapabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Paris Auto Show’da konuşan Toyota’nın Avrupa yöneticisi Dr. Johan van Zyl firmasının hangi modeller için Gazoo Racing versiyonları çıkartacağını değerlendirme sürecinde olduğunu söyledi.

 

Van Zyl, “Mümkün olduğunca çok Gazoo Racing modeli çıkartarak markaya heyecan katmak istiyoruz. Ürün portföyümüze bakacağız ve neler yapabileceğimizi değerlendireceğiz. GR markasına uyan modelleri seçeceğiz.” dedi.

 

Toyota, Skoda’nın performans odaklı Vision RS konseptinden sonra, Corolla için bir GR versiyonu yapmayı düşünebilir. Van Zyl, Corolla serisinde 2.0 litre hibrit seçeneğe yer verdiklerini, zaten mevcut olan teknoloji üzerinde yapılacak bazı değişikliklerle bunun heyecan verici, sportif bir hibrit otomobile dönüşebileceğini belirtti.

 

Corolla’nın son çıkartılan performans versiyonu 2002 ve 2005 yılları arasında dokuzuncu nesil model için 189 bg T-Sport olmuştu. 2006 – 2007 yılları arasında süperşarjlı 215 bg bir versiyon da yapıldı ancak bu sınırlı sayıda üretildi.

 

Toyota yakın zamanda sadece bir Gazoo Racing modeli çıkardı. Yaris süper mini modelini temel alan bu otomobil de çok az sayıda üretildi. Olası bir Corolla GRMN versiyonunun ise çok daha fazla sayıda üretilmesi ve popüler olması bekleniyor.

Son Güncelleme : 05 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo