Danimarka 2030’dan itibaren fosil yakıtlı araçları yasaklayacak

Ototeknikveri     05 Ekim 2018 11:23

Danimarka 2030'dan itibaren fosil yakıtlı taşıtların satışını yasaklamayı ve bu tarihe kadar ülkede en az 1 milyon hibrit ve elektrikli taşıt satılmasını hedefliyor.

Danimarka 2030’dan itibaren fosil yakıtlı araçları yasaklayacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Avrupa’da fosil yakıtlı araçlara yönelik uzun vadeli yasaklar getiren ülkeler kervanıan Danimarka da katıldı. Norveç, Hollanda, Almanya ve Fransa‘nın ardından şimdi de Danimarka 2030’dan itibaren fosil yakıtlı araçların satışını yasaklamayı ve bu tarihe kadar 1 milyondan fazla hibrit ve elektrikli araç satılmasını hedefliyor. Başbakan Lokke Rasmussen’in Salı günü yaptığı açıklamayla birlikte Danimarka, küresel ısınma ile mücadele konusunda önemli bir adım daha atmış oldu.

 

Rasmussen “Arabalarla problemim yok ancak çevreye zarar vermemeliler.” dedi. Danimarka’da gelişmiş bir otomotiv sanayii yok ancak başbakan, benzer düşüncelere sahip Avrupalı ülkelerle güçlerini birleştirmeyi ve otomobil üreticilerini çevreyi kirletmeyen araçlar üretmeye zorlamayı planladıklarını söyledi.

 

Hükümetten yeni teşvikler

Enerji Bakanı Lars Christian Lilleholt ise hükümetin gelecek hafta, daha geniş bir çevre koruma stratejisinin parçası olarak, elektrikli araçları daha ucuz yapacak bir yasa tasarısı sunacağını söyledi. Danimarka ayrıca, teşvik amacıyla elektrikli araçların otobüs şeritlerini kullanmasına da izin verebilir.

 

Ülkede Rasmussen’in merkez sağ yönetimi daha önce çevreyi kirletmeyen araçlara tanınan ayrıcalıkları, bütçe sıkıntıları sebebiyle ve daha eşit bir pazar yaratmak amacıyla kaldırmış, bu yüzden elektrikli araçların satış sayısında ciddi bir düşüş yaşanmıştı. Son açıklamalar hükümetin bu konuda politikasını değiştirmek üzere olduğunu gösteriyor.

Son Güncelleme : 05 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo