Daimler Alabama’da üretimi iki katına çıkartıyor ve yeni pil fabrikası açıyor

Ototeknikveri     07 Ekim 2018 11:47

ABD piyasası Alman otomobil üreticileri için oldukça önemli. Alman markaları ülkede sadece çok otomobil satmakla kalmıyor, üretimlerini de burada yapıyor. Bu durum Mercedes-Benz için de geçerli.

Daimler Alabama’da üretimi iki katına çıkartıyor ve yeni pil fabrikası açıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçtiğimiz günlerde Mercedes ABD’deki Tuscaloosa fabrikasında yeni GLE crossover modelinin üretimine başladı, aynı zamanda sadece 10 km ötedeki Bibb ilçesinde yeni bir pil fabrikasının da temelini attı.

 

Pil fabrikası Mercedes’in bu amaçla inşa edilen 8 tesisinden birisi olacak. Bunlarda üçü Almanya’da, biri Çin’de, diğeri ise Tayland’da bulunuyor. EQ C crossover modelini piyasaya sürmeye hazırlanan firma 2022 yılı itibariyle 130 farklı elektrikli model sunmayı hedefliyor.

ABD’deki varlığı 130 yıl öncesine dayanan Daimler, Alabama eyaletindeki Tuscaloosa fabrikasını ise 21 yıl önce açtı. Fabrikada ilk etapta M-Serisi’ni üreten firma bugün GLE, GLE Coupe ve GLS modellerinin üretimini burada yapıyor. C-Serisi sedan da Kuzey Amerika piyasası için Tuscaloosa’da üretiliyor. Fabrika önümüzdeki yıllarda elektrikli SUV üretimi yapmaya hazırlanıyor.

Son Güncelleme : 07 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo