Renault Scenic tamam mı, devam mı?

Ototeknikveri     08 Ekim 2018 12:44

Renault Scenic ve Grand Scenic MPV modellerini yenileyip yenilememe kararını henüz vermedi.

Renault Scenic tamam mı, devam mı?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault yöneticisi Thierry Bollore, SUV’lerin artan popülaritesinin Scenic ve Grand Scenic gibi modellerin geleceğini tehdit ettiğini söyledi. Bollore “Sadece SUV’lere mi yönelmeliyiz, yoksa MPV’ler ile devam mı etmeliyiz? Bu soru güncelliğini koruyor. Bugün Scenic’ten memnunuz ancak segment yıldan yıla değişiyor. Şimdilik müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyoruz.” dedi.

 

Scenic ve Grand Scenic gibi MPV’ler geçmişte aileler arasında çok popülerdi. SUV’ler geniş alan, konfor ve pratiklik arayanların yeni tercihi olmaya başlayınca bu değişti. SUV modeller ayrıca statü sembolü haline geldi ve MPV’lere daha şık bir alternatif oluşturdu.

Renault Avrupa yöneticisi Jean-Christophe Kugler’e göre şu an Scenic ve Grand Scenic modelleri yakın zamanda üretimine son verilmeyecek kadar başarılı. Kugler Scenic’in müşteri sadakati seviyesinin çok yüksek olduğunu belirtiyor ve SUV’lerle yarışabilmesi için tasarım üzerinde çok çalıştıklarını söylüyor.

 

Öte yandan, Renault’nun kendi portföyünde Scenic ve Grand Scenic’e alternatif modeller var. Bunlardan başlıcaları Captur, Kadjar ve Koleos SUV’ler. Bu üç model Renault’nun global satışlarının üçte birini oluşturuyor, dolayısıyla firma MPV’ler yerine bu modellere ağırlık vermeyi düşünebilir.

 

 

Son Güncelleme : 08 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo