Cadillac’ın ilk elektrikli otomobili en geç 2021’de çıkıyor

Ototeknikveri     08 Ekim 2018 01:29

General Motors geçen Ekim ayında gizemli bir elektrikli coupe modelden teaser yayınlamış, bir ay sonrasında lüks ve alçak tavanlı bir elektrikli otomobil planladığını duyurmuştu. O zamandan beri firma sessiz kalırken bazı yeni bilgiler ortaya çıktı.

Cadillac’ın ilk elektrikli otomobili en geç 2021’de çıkıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Cadillac’ın ilk elektrikli otomobilinin 2020 ya da 2021’de çıkması bekleniyor. Daha önce ortaya çıkan patent çizimlerine göre otomobil coupe gövde tipinde olabilir ancak General Motors’un kompakt, orta boy ve büyük elektrikli crossover modeller planladığı da biliniyor.

 

CT5 orta boy sedan gelecek sonbaharda tanıtılacak ve onu 2020’de çıkması beklenen CT4 kompakt model takip edecek. Her iki modelin de selefleri CTS ve ATS’den daha küçük olacağı konuşuluyor. Dış boyutlar küçülse de otomobillerin kabin alanı daha geniş ve konforlu olacak. Tüm gelecek Cadillac modellerinde sınıfının en geniş iç mekanının sunulması planlanıyor.

CT5 ve CT4 modellerinin 2.0 litre dört silindirli 237 bg (177 kW) motorla sunulması bekleniyor. CT5 için opsiyonel olarak V6 ve çift turbo 4.2 litre V8 motorlar da sunulabilir. CT6-V modelinde bu motor 550 bg (410 kW) güç çıkışı ve 850 Nm tork ile geliyor.

 

Son verileceği söylentilerine rağmen XTS modelinin ise yakın zamanda bir yere ayrılması beklenmiyor. Model kısa süre önce 2018 model yılı için güncellenmişti. Gelecek sonbaharda yeni bir güncelleme daha yapılması bekleniyor.

Cadillac’ın XT2 ya da XT3 adını alması beklenen bir yarı kompakt crossover çıkartması da gündemde. Bu model XT4’ün altında konumlanabilir ve Mercedes GLA ya da Lexus UX gibi modellerle rekabet edebilir. Henüz fazla bilgi olmasa da modelin 2020’de gelmesi bekleniyor.

 

Son Güncelleme : 08 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo