Renault yeni bir elektrikli kompakt SUV planlıyor

Ototeknikveri     08 Ekim 2018 12:25

Renault’nun en çok satan elektrikli modeli Zoe, 300 km sürüş mesafesine sahip ve Clio ile hemen hemen aynı boyutta. Firma şimdi bunun yanına bir de uygun fiyatlı, A segmenti elektrikli crossover eklemeyi planlıyor. Paris’te K-ZE konseptiyle tanıtılan yeni elektrikli model 2022’de çıkacak.

Renault yeni bir elektrikli kompakt SUV planlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault bununla kalmayarak bir de kompakt model planlıyor. Markanın Avrupa’daki büyüme planları için çok önemli görülen yeni model Renault’nun elektrikli otomobiller satış yöneticisi Gilles Normand tarafından onaylandı.

 

Normand “Zoe B segmentinde, A segmentini de K-ZE ile kapsayacağız. Stratejimiz çok açık, Avrupa’daki bütün önemli segmentlerde, A, B ve C segmentlerinde güçlü varlık göstermek istiyoruz.” dedi.

 

Renault, Megane’ın elektrikli versiyonu olabilecek bir kompakt hatchback yerine yeni bir crossover yaratmak istiyor. Gilles Normand bu konuda “Dünya genelinde sektördeki trend SUV’ler yönünde, dolayısıyla bizim de bu yönde gitmemiz mantıklı olacaktır.” diye konuştu.

 

Nissan ve Mitsubishi tarafından da paylaşılan CMF-EV mimarisini kullanması beklenen ve henüz ismi belli olmayan model uzun bir menzil ile gelecek. Renault önümüzdeki dört yıl içinde elektrikli modellerinde 500 km menzilini geçmeyi planlıyor.

 

 

Son Güncelleme : 08 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo