Nissan Leaf bu yılın en çok satan elektrikli otomobili

Ototeknikveri     08 Ekim 2018 12:42

Nissan’ın yeni Leaf modeli Avrupa’da satışa çıkalı bir yıl oluyor. Leaf, bu yılın ilk dokuz ayında bölgenin en çok satan elektrikli otomobili oldu.

Nissan Leaf bu yılın en çok satan elektrikli otomobili
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Nissan yılın ilk sekiz ayında müşterilerine 26.000 adet Leaf otomobil teslim ettiğini açıkladı. Bu da kıtada her 10 dakikada bir Leaf satıldığı anlamına geliyor. Bunlardan 8000’i şirket filolarına, diğerleri ise perakende müşterilere gitti.

 

Japon model 2018’in her ayında Avrupa’da en çok satan elektrikli otomobil olmayı başardı. Nissan Avusturya, Fransa, Almanya, Hollanda, Portekiz ve İspanya gibi ülkelerde güçlü satışlar yakaladı. Norveç’te ise Leaf sadece elektrikli otomobiller içinde değil tüm otomobiller içinde 2018’in en çok satanı oldu ve tüm yanmalı motorlu modelleri de geride bıraktı.

 

Yeni Leaf sadece selefinden daha çekici bir tasarıma sahip olmakla kalmıyor, aynı zamanda 40 kWh kapasiteli piliyle daha uzun menzil sunuyor. Otomobilin WLTP test prosedürüne göre elektrikli sürüş mesafesi 270 km.

 

2018 Leaf, e-Pedal, ProPilot, ProPilot Park yarı otonom sürüş ve park sistemlerini de içeren Nissan Intelligent Mobility teknolojisiyle geliyor. Yeni model ayrıca Euro NCAP testlerini beş yıldızla geçerek güvenlikteki başarısını da kanıtladı.

 

Kompakt elektrikli model şu anda dünya genelinde 51 piyasada satışta ve güçlü bir talep alıyor. İlk ve ikinci nesillerin toplam satışı Leaf’i dünya genelinde de en çok satan elektrikli otomobil yapıyor. Leaf, 2010’dan bu yana 350.000 adet satıldı.

Son Güncelleme : 08 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo