Alfa Romeo Giulia ve Stelvio motorlarında aşırı ısınma sorunu

Ototeknikveri     08 Ekim 2018 12:59

500 bg üzerinde güç çıkışına sahip çift turboşarjlı 2.9 litre motoruyla Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio şüphesiz yüksek bir performans sergiliyor. Öte yandan, bu motorda görülen aşırı ısınma sorunu nedeniyle FCA bazı otomobilleri geri çağırdı.

Alfa Romeo Giulia ve Stelvio motorlarında aşırı ısınma sorunu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

ABD Ulusal Trafik Güvenliği Kurumu’na göre bir soğutucu hortumundaki sızıntı motorda aşırı ısınmaya neden oluyor, bu da otomobilin stop etmesine yol açıyor. Problemin soğutucu hortumundaki yetersiz izolasyon nedeniyle ortaya çıktığı düşünülüyor. ABD’de sadece 674 otomobilde bu sorun olduğu tespit edildi. Söz konusu otomobiller geri çağırılarak araç sahiplerinden kendilerine en yakın serviste yeni bir hortum taktırmaları istendi.

 

Bunun yanı sıra, daha fazla sayıdaki Stelvio ve Giulia otomobilde de 2.0 litre kapasiteli daha küçük motorda sorun yaşanıyor. Bu otomobiller de yine ısınmadan kaynaklı bir sorunla geri çağırıldı. Bu kez motordaki yanlış ateşleme katalitik konvertörün aşırı ısınmasına neden oluyor ve yangın riski oluşturuyor. Bu problemin sadece ABD’de en az 37.228 otomobili etkilediği tahmin ediliyor.

Stelvio ve Giulia modelleri gördükleri ilgiyle Alfa Romeo’nun yeniden canlanmasını sağladı. Her iki model de yeni Giorgio platformunu kullanıyor ve Kuzey Amerika’da 2.0 litre turbo dört silindirli 280 PS ya da Quadrifoglio versiyonunda 510 PS gücünde 2.9 litre çift turbo V6 motorla geliyor.

 

Bu donanımla Stelvio Quadrifoglio geçen yıl Nürburgring’de bir crossover SUV için en iyi süre olan 7:51.7 ile büyük başarı gösterdi.

 

Son Güncelleme : 08 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo