Skoda Rapid’in yerine gelecek modelden ilk teaser

Ototeknikveri     09 Ekim 2018 04:19

Geçen hafta Paris Auto Show’da tanıttığı Vision RS konseptiyle Skoda bize nasıl bir yöne saptığını göstermişti. Şimdi bu konseptin nasıl üretim modeline dönüşeceğine dair ilk ipucu geldi.

Skoda Rapid’in yerine gelecek modelden ilk teaser
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Çek markanın gizemli modeli yıl sonundan önce ortaya çıkacak. Yeni modelin adının ne olacağı henüz bilinmese de, teaser resim Spaceback diye etiketlenmiş. Yeni modelin mevcut (dört kapılı sedan) Rapid’in yerini alması ve Volkswagen Golf’e benzer beş kapılı hatchback gövde tipine sahip olması bekleniyor.

 

Öte yandan, yeni otomobilde Golf’ün platformu yerine A0 MQB platformu kullanılacak. Modüler mimari yıllar içinde pek çok modelde kullanıldı ve Skoda Fabia’nın da temelinde bulunuyor. Firma bu kez platformun yeni bir versiyonuna yer verileceğini söylüyor.

 

Yeni modelin Vision RS konseptiyle ortaya konulan tasarım diline sadık kalacağı, tüm marka için yeni bir stil yönü belirleyeceği ve gelecek modellerin de bunu takip edeceği söyleniyor.

Modelle birlikte verimlilik odaklı bir dizi yeni motor seçeneği de gelecek. Bir RS versiyonunun da çıkıp çıkmayacağı ise henüz bilinmiyor. Skoda son yıllarda Octavia modeli için bir RS versiyon hazırlarken daha küçük Fabia için bunu tercih etmedi. Şimdiyse yeni Kodiaq RS performans odaklı crossover yeni model tarafından takip edilebilir.

 

 

Son Güncelleme : 09 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo