Avrupa Parlementosu 2030 emisyon hedeflerini oy birliğiyle kabul etti

Ototeknikveri     09 Ekim 2018 08:03

Avrupa Parlementosu yeni 2030 emisyon hedeflerini oyladı. Buna göre, binek otomobillerin CO2 emisyonları 2030’a kadar %40 azaltılacak ve temiz otomobillere geçiş süreci hızlandırılacak.

Avrupa Parlementosu 2030 emisyon hedeflerini oy birliğiyle kabul etti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçen Çarşamba günü parlemento otomobil üreticilerinin Avrupa Birliği içinde binek otomobil filolarının CO2 emisyonlarının 2030 yılında 2020 yılına kıyasla %40 daha az olmasını şart koşan düzenleme üzerinde oy birliğine vardı.

 

Avrupa Birliği Komisyonu daha önce emisyonların %30 azaltılması çağrısı yapmış, otomobil üreticileriyse bunun %20 ile sınırlı kalmasını istemişti. Almanya gibi bazı ülkeler hala %30 sınırını destekliyor.

 

Ulaşım ve Çevre kampanya grubundan Julia Poliscanova sadece Almanya, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan’ın %40 sınırına karşı çıktığını belirtti. Poliscanova “Almanya’nın tüm kıtayı başarısız olan dizel stratejisi yüzünden kirletmesine seyirci kalmamalıyız. Bakanlar parlementonun bu kararını onaylamalı.” dedi.

 

Emisyonlarda %40 düşüş hedefiyle Avrupa Birliği içinde elektrifikasyon ve sektörle ilgili diğer alanlarda 69.000 kişiye iş olanağı açılmış olacak. Yanmalı motorların üretimine son verilmesi ya da azaltılması gibi nedenlerden, geçiş sürecindeki iş kaybı ise 12.000 kişiyle sınırlı kalacak.

 

Öte yandan, Otomobil Üreticileri Birliği ACEA, katı CO2 emisyonu sınırlamalarıyla karşı karşıya kalan Avrupa otomotiv sektörünün elektrikli otomobillerin en az %50’sinin pillerini Asyalı ve Amerikalı tedarikçilerden ithal edeceğini belirtiyor.

 

 

Son Güncelleme : 09 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo