Nissan Qashqai’ye teknoloji güncellemesi

Ototeknikveri     09 Ekim 2018 11:33

2019 Nissan Qashqai yeni turbo benzinli motorlar, DCT otomatik şanzıman ve multimedya sistemiyle geliyor.

Nissan Qashqai’ye teknoloji güncellemesi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni turboşarjlı 1.3 litre benzinli motor Daimler ile işbirliği içinde geliştirilmiş ve yeni Mercedes A-Serisi gibi modellerde de bulunuyor. Yeni Nissan Qashqai’nin kaputunun altında bu motor 138 bg (140 PS) ve 158 bg (160 PS) olmak üzere iki güç çıkışıyla geliyor.

 

Yeni 1.3 litre benzinli Qashqai altı vitesli manuel şanzıman ve önden çekişli sürüş sistemiyle gelecek. Yeni yedi vitesli çift debriyajlı otomatik şanzıman ise 158 bg versiyonda opsiyonel olarak sunulacak.

 

1.3 litre motorun her iki versiyonu da manuel şanzımanla 121 g/km CO2 emisyonuna sahip. Çift debriyajlı 158 bg versiyonun ise 122 g/km CO2 emisyonu bulunuyor. Her iki versiyonda da yakıt tüketimi ortalama 5.3 litre/100 km. Nissan yeni motorların yanıt hızı ve performans bakımından da gelişme gösterdiğini, ayrıca daha sessiz sürüş ve daha uzun çalışma ömrü sunduğunu belirtiyor.

 

Yeni benzinli motorlarla birlikte güncellenen Nissan Qashqai firmanın yeni multimedya sistemine de sahip oluyor. Sistem Android Auto ve Apple CarPlay desteğinin yanı sıra havadan güncelleme alabiliyor. Yeni sistem 7 inç dokunmatik ekran ile geliyor.

 

Nissan ayrıca Door to Door Navigation adında yeni bir akıllı telefon uygulaması çıkardı. Yeni uygulama gelişmiş fonksiyonellik sunuyor ve telefonda bir rota planlayarak otomobile gönderme gibi özelliklere sahip.

 

Yeni Nissan Qashqai Avrupa’da yıl sonundan önce çıkacak.

 

 

Son Güncelleme : 09 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo