Hyundai Kona Electric 415 km menzille gelecek

Ototeknikveri     10 Ekim 2018 03:53

Hyundai 2019 Kona Electric piyasadaki rakiplerine fark atacak etkileyici bir elektrikli sürüş mesafesine sahip olacak.

Hyundai Kona Electric 415 km menzille gelecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Kona Electric, 415 km menziliyle Chevrolet Bolt (383 km) ve Nissan Leaf (241 km) gibi rakiplerini geride bırakacak. Otomobil ayrıca Ford Focus Electric (185 km) ve Volkswagen e-Golf (201 km) gibi modellerin iki katından fazla sürüş mesafesi sunuyor.

 

Kona’nın etkileyici sürüş mesafesi otomobilin 64 kWh lityum iyon pili ve 201 bg (150 kW/203 PS) güç çıkışı ve 394 Nm tork üreten elektrikli motoru sayesinde mümkün oluyor. Bolt’tan biraz da yüksek kapasiteli pilin enerji yoğunluğu ise 141.3 Wh/kg.

 

Pilin şarjı bittiğinde 3. Seviye bir hızlı şarj ile 54 dakikada %80 doldurulabiliyor. Aynı işlem 7.2 kW 2. Seviye araç içi şarj ile 9 saat ve 35 dakika alıyor.

 

2019 Kona Electric gelecek yılın başlarında ABD’de piyasaya çıkacak ve ilk etapta Kaliforniya’da sunulacak. Crossover model Kaliforniya’nın ardından ABD’de elektrikli otomobillerin daha yoğun talep gördüğü Batı ve Kuzeydoğu eyaletlerine de gelecek.

 

Fiyatlar henüz açıklanmadı ancak Hyundai Kona Electric’in standart LED farlar, Ön Çarpışma – Kaçınma Asistanı ve 17 inç alaşım jantlarla geleceğini doğruladı. Model aynı zamanda 53 litre (standart Kona ile aynı) bagaj kapasitesine sahip olacak.

 

Yeni modelde ısıtmalı koltuklar, otomatik klima kontrol sistemi ve kablosuz akıllı telefon şarjı gibi farklı seçenekler de olacak. Anahtarsız giriş, head-up display ve GPS navigasyonlu 8 inç multimedya sistemi de öne çıkan özellikler arasında. Müşteriler ayrıca Şerit Koruma Asistanı, Kör Nokta Çarpışma Uyarısı, Arkadan Geçen Trafik Uyarısı - Kaçınma Asistanı ve Park Mesafesi Uyarısı gibi sürüş yardım sistemlerinden faydalanabilecek.

Son Güncelleme : 10 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo