Opel 2020’ye kadar 8 yeni ve güncellenmiş model çıkartacak

Ototeknikveri     10 Ekim 2018 07:32

Opel ürün atağıyla ilgil yeni detaylar yayınladı. PSA Grubu’na ait marka 2020’ye kadar sekiz yeni ve güncellenmiş model çıkartacak.

Opel 2020’ye kadar 8 yeni ve güncellenmiş model çıkartacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firmanın çıkartacağı ürünlerden üçü tamamen yeni modeller olacak. Bunlardan birisi Corsa süper mini, birisi Mokka X’in yerine geçecek yeni model, diğeriyse Citroën Jumpy, Peugeot Expert ve Toyota ProAce’i temel alan Vivaro van/minivan olacak. Mevcut Vivaro, Renault Trafic platformunu kullanıyor.

 

Altıncı nesil Corsa ve yeni Vivaro 2019’da gelecek, bunlara ilave versiyonlar ve Combo’nun donanım versiyonları da eklenecek. Mokka X’in yerine geçecek model 2020’de gelecek ve Opel’in 2021’e kadar SUV satışlarının payını %25’ten %40’a çıkartma hedefine yardımcı olacak.

2020’nin sonuna kadar dört elektrikli model

İlk kez Corsa tam elektrikli bir versiyonla sunulacak ve 2020 yılının sonuna kadar çıkacak dört elektrikli modelden birisi olacak. İkinci model ise Grandland X plug-in hibrit olacak. Müşteriler her iki modeli de 2019 yılının yaz aylarında sipariş edebilecek.

 

Son olarak 2024 itibariyle tüm Opel modellerinin birer elektrikli versiyonu da olacak.

Adam, Karl/Viva ve Cascada bitirilecek

Opel daha yüksek satışlı ve karlı segmentlere yöneldiği için bekleneni vermeyen modelleri sonlandıracak. Bunlar arasında Adam ve Karl/Viva şehir otomobilleri ile Cascada cabrio da bulunuyor.

 

2019’un sonuna kadar satışta kalacak bu modellerden hiç biri mevcut nesilleri ömürlerini doldurduğunda yenilenmeyecek. Örneğin İngiltere ve İrlanda’da şimdiden Cascada modeline son verildi.

 

Opel yeni portföyünün 2020’ye kadar ana akım piyasa hacminin %80’ini kapsamasını umuyor. Yeni modeller daha verimli ve müşteri odaklı olacak.

 

 

Son Güncelleme : 10 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo