Volkswagen’in yeni elektrikli modelleri dizeller ile benzer fiyatta olacak

Ototeknikveri     11 Ekim 2018 12:35

Volkswagen yeni çıkacak elektrikli modelleri hakkında bilgi verdi ve bu modellerin mümkün olduğunca uygun fiyatlı tutulacağını açıkladı.

Volkswagen’in yeni elektrikli modelleri dizeller ile benzer fiyatta olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firmanın e-mobilite yöneticisi Thomas Ulbrich, Volkswagen’in yeni çıkacak elektrikli otomobillerinin dizel motorlu modeller ile benzer fiyatlarda olacağını açıkladı. Örnek vermek gerekirse, 2015 Jetta TDI SE, benzinli Jetta 1.8T SE modelinden %25 daha pahalıydı. Touareg’de dizel ve benzinli versiyonlar arasındaki fiyat farkı %17’ye kadar düşüyordu.

 

Volkswagen eğer bu oranları aynı tutarsa, Golf benzeri ID konseptinin üretim modeli 24.465 dolar (148.203 TL) – 26.137 dolar (158.332 TL) arasında bir fiyata sahip olabilir. Bu rakamlar elbette kesin değil ancak Volkswagen’in elektrikli otomobilleri daha ulaşılabilir yapmakta kararlı olduğu görülüyor. Firma bunu reklamlarında ve başka mecralarda da açıkça dile getiriyor.

 

Volkswagen’in ilk MEB mimarili elektrikli otomobili 2020’de çıkacak ID Neo olacak. ID ailesi modüler bir pil paketine sahip olacak, böylece 321 km ile 547 km arasında farklı sürüş mesafeleri sunulabilecek.

 

ID ailesinin farklı pil seçenekleriyle sunulması bekleniyor, böylece şehir içinde kısa mesafelerde yolculuk eden müşterilerin daha uygun fiyatlarla düşük kapasiteli pili tercih edebilmesi mümkün olacak. Farklı pil seçenekleri Volkswagen’in elektrikli otomobilleri daha uygun fiyatlarla sunmak için benimsediği yaklaşımlardan birisi olarak öne çıkıyor.

 

 

Son Güncelleme : 11 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo