2019 BMW 3-Serisi Touring’in patent resimleri ortaya çıktı

Ototeknikveri     11 Ekim 2018 12:50

BMW 2019 3-Serisi sedan modelini geçen hafta Paris Motor Show’da tanıtmıştı. Şimdi Brezilya patent ofisinin yayınladığı resimlerle station versiyonu da görüyoruz.

2019 BMW 3-Serisi Touring’in patent resimleri ortaya çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

3-Serisi Touring’in station versiyonunun ön fasyasının sedan ile aynı olduğu anlaşılıyor. Değişiklikler daha çok B sütunundan sonra fark ediliyor. Station model uzun ve eğimli bir tavana ve özgün arka kapılara sahip.

 

İlginç bir ayrıntı olarak, 3-Serisi Touring’de BMW’nin ünlü Hofmeister kıvrımını kullanmadığı görülüyor. Bunun yerine station otomobilin arka yan camına elmas benzeri bir biçim verilmiş.

 

Otomobilin arka kısmı sedan versiyonla oldukça benzer ancak station biraz daha dik bir bagaj kapağına ve daha fazla bagaj kapasitesine sahip. Touring ayrıca kısa bir arka rüzgarlıkla donatılmış.

 

BMW henüz otomobille ilgili detaylı açıklama yapmadı ancak modelin sedan ile benzer yeniliklere sahip olması bekleniyor. Otomobil önceki nesilden daha uzun olacak. Sedan modelin uzunluğu 85 mm artarken, aks mesafesi de 41 mm uzadı. Ayrıca yeni model daha sağlam bir şasi, daha geniş tekerlek izi ve 55 kg daha az ağırlığa sahip.

 

Motorlar sedan modelden alınacak, dolayısıyla aynı benzinli ve dizel seçenekler karşımıza çıkacak. Benzinli motorlarla başlarsak, turboşarjlı 2.0 litre dört silindirli motor 181 bg (135 kW) ve 254 bg (190 kW) güç çıkışı seçenekleriyle gelecek. Ayrıca M340i versiyonunda güncellenmiş altı silindirli 382 bg (284 kW) motorun yer alması da bekleniyor.

 

Dizel motorlar geçmişte olduğu kadar popüler değil ancak BMW hala dizelden vazgeçmiyor. Firma yeni modelde 148 bg (110 kW) ve 187 bg (140 kW) güç çıkışı seçenekleriyle 2.0 litre dört silindirli dizel motoru sunacak. Bunun yanı sıra 3.0 litre altı silindirli 261 bg (195 kW) dizel seçeneği de olacak.

 

 

Son Güncelleme : 11 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo