Yeni Jaguar F-Type 2020’de BMW motoruyla gelebilir

Ototeknikveri     11 Ekim 2018 04:22

Jaguar tasarım direktörü Ian Callum henüz F-Type’ı yenileme planları olmadığını söyledi ancak Car Magazine yeni bir modelin 2020’de gelebileceğini iddia eden bir haber yayınladı.

Yeni Jaguar F-Type 2020’de BMW motoruyla gelebilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni nesil F-Type ile ilgili çok sayıda söylenti olsa da, Car Magazine otomobilin önden motorlu olarak sunulmaya devam edileceğini belirtti. Bazı haberlere göre otomobilin ortadan motorlu olacağı iddia ediliyordu ancak son haberde bu yalanlandı ve bahsi geçen otomobilin ayrı bir model olacağı yazıldı.

 

Car Magazine’in haberine 2020 F-Type güncellenmiş alüminyum mimari kullanacak. Detaylar sınırlı ancak D7b adı verilen bu mimari mevcut modeldekinden daha hafif olabilir.

 

Ayrıca yeni model selefinden daha büyük olacak. Henüz hiç bir şey resmileşmedi ancak haberde yeni nesil F-Type modelinin Porsche 911’i hedef alan 2+2 tipinde bir otomobil olacağı belirtildi. Dört kişilik kapasitesine rağmen otomobilin arka koltuklarının sadece çok gerektiğinde kullanılması amacıyla konulacağı ve epey küçük olacağı düşünülüyor.

 

Coupe ve cabrio versiyonlar da bekleniyor. Car Magazine, otomobilin gücünü Ingenium dört silindirli dahil bir dizi farklı motordan alacağını belirtiyor. İlginç bir detay da BMW’den alınacak 4.4 litre V8 motora da yer verilecek olması. Habere göre bu motor firmanın süperşarjlı 5.0 litre V8 motorunun yerini alacak ve 560 bg (417 kW) güç çıkışına sahip olacak.

 

Söz konusu motorun eninde sonunda diğer Jaguar Land Rover ürünlerinde de yer alması bekleniyor. Haberde bunların hangi modeller olacağı söylenmemiş ancak yeni nesil Range Rover, Range Rover Sport ve Jaguar XJ adaylar arasında.

 

Daha önceki bazı haberlerde V8 motorlara tamamen son verileceği iddia ediliyordu. Dolayısıyla şimdi ortaya çıkan bu BMW kaynaklı V8 motor iddiası oldukça ilginç karşılandı.

 

Son Güncelleme : 11 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo