İngiltere plug-in hibrit araçlar için teşviği kaldırdı

Ototeknikveri     12 Ekim 2018 11:11

Pek çok Avrupa ülkesi dizeli yasaklarken ve elektrikli otomobillerin yaygınlaşması için çabalarken, İngiltere hükümeti plug-in hibrit otomobiller için teşvikleri kaldıracağını açıkladı. Hükümet tam elektrikli otomobiller için ise teşvik miktarını düşüreceğini belirtti.

İngiltere plug-in hibrit araçlar için teşviği kaldırdı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

12 Kasım 2018’den itibaren İngiltere sadece pilli elektrikli ya da 112 km’den uzun elektrikli menzile sahip otomobillere teşvik verecek. Mitsubishi Outlander PHEV ve Audi A3 e-Tron gibi plug-in hibrit araçlar teşvik kapsamının dışında kalacak.

 

Kapsama giren otomobiller ise daha önce olduğu gibi 4500 pound (35.000 TL) değil 3500 pound (27.287 TL) teşvik alabilecek. Hükümetten yapılan açıklamada hibrit otomobiller yerine daha çok Nissan Leaf ve BMW i3 gibi sıfır emisyonlu modellere odaklanıldığı ifade edildi.

 

İngiltere Motorlu Taşıt Üreticileri ve Satıcıları Birliği plug-in hibrit araçlara teşviğin kaldırılmasını eleştirerek, bu tip araçlara olan talebin keskin bir düşüşe geçebileceğini söyledi.

 

Alternatif yakıtlı araçların satışları İngiltere piyasasında hızlı bir büyüme trendi içine girerek önceki yıla göre %22 arttı. Öte yandan genel otomobil piyasası katı emisyon standartları ve dizelin yarattığı negatif ortam nedeniyle %7.5 düştü.

Son Güncelleme : 12 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo