Avrupa’da dizelin pazar payı düşmeye devam ediyor

Ototeknikveri     14 Ekim 2018 07:24

Avrupa’da dizel satışlarının düşüş trendi yılın ilk yarısında da devam etti. Geçen yıla kıyasla %16 azalan dizel otomobil satışları bölgede 3.12 milyon adetle sınırlı kaldı. Böylece 2017’de %42.5 olan dizel araçların pazar payı bu yıl %36.5 oldu.

Avrupa’da dizelin pazar payı düşmeye devam ediyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İngiltere gibi ülkelerde dizeldeki düşüş %30’lara ulaştı. Dünyanın en büyük dizel otomobil üreticilerinden olan Almanya’da dizel satışları toplam satışların %31.1’ini oluşturuyor. Ülkede geçen yıl bu oran %41.3’tü.

 

30 yıldan uzun süredir Avrupa dünyanın en büyük dizel otomobil piyasasıydı ancak Volkswagen skandalı ve müşterilerin çevre kirliliği endişeleri dizelde keskin bir düşüş başlattı. Berlin, Londra ve Paris gibi en önemli Avrupa şehirleri kirlilikle savaşmak için şehir merkezlerinden dizel araçları yasaklayacaklarını duyurdu. Ayrıca giderek daha fazla üretici dizel modellerini portföylerinden çıkartıyor ya da yeni dizel motor geliştirmiyor.

 

Dizeldeki bu düşüş trendinin önümüzdeki yıllarda da devam etmesi, elektrik desteği ve benzinli motorun birarada yer aldığı yarı hibrit, plug-in hibrit ve hibrit otomobillerin yaygınlaşmasının hız kazanması bekleniyor. Ayrıca tam elektrikli otomobillerin de satışları ve model çeşitliliği artıyor. Avrupa’da Norveç elektrikli otomobil kullanımında başı çekiyor.

Son Güncelleme : 14 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo