Skoda Vision X’in üretim versiyonu gelecek yıl Cenevre’de tanıtılacak

Ototeknikveri     14 Ekim 2018 10:48

Skoda, Kodiaq ve Karoq arasında konumlanacak üçüncü crossover modelinin üretim versiyonunu gelecek yıl tanıtacak.

Skoda Vision X’in üretim versiyonu gelecek yıl Cenevre’de tanıtılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni SUV, 2018 Cenevre Motor Show’da konsept olarak tanıtılmıştı. Ürünün son haliyse gelecek yılın Cenevre fuarında görülebilecek. Seat Arona ve Volkswagen T-Cross’un Çek kuzeni olan yeni model, Peugeot 2008 ve Hyundai Kona ile rekabet edecek. Üretim modeli konsepte kıyasla biraz yumuşatılmış olacak.

 

Vision X, Volkswagen Grubu’nun MQB A0 platformunu kullanacak. Skoda otomobillerini boyut bakımından segmentlerin üst uçlarında konumlandırdığı için, henüz üretim modelinin adı açıklanmayan yeni crossover 2645 mm uzunluğunda aks mesafesiyle gelecek ve kardeş modellerinden daha fazla kabin genişliği sunacak.

Otomobil gücünü Volkswagen Grubu’nun küçük benzinli ve dizel motorlarından alacak. Bunlar arasında Octavia ve Fabia’dan alınan 1.3 litre benzinli motor da 95 PS (94 bg/70 kW) ve 115 PS (113 bg/84 kW) güç çıkışlarıyla bulunacak.

Turboşarjlı 1.5 litre 148 bg (146 bg/109 kW) motor ise serinin en güçlüsü olacak. Ayrıca 1.6 litre dizel seçeneği de sunulacak.

Skoda yeni crossover modelin üretim maliyetini mümkün olduğunca düşük tutacak. Böylece MQB A0 platformu dört çekişli sistemi desteklediği halde yeni model sadece önden çekişli sistemle sunulacak.

 

 

Son Güncelleme : 14 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo