Alman savcılardan Audi’ye 928 milyon dolar dizel cezası

Ototeknikveri     16 Ekim 2018 09:00

Volkswagen’in Temmuz’da karşı karşıya kaldığı 1 milyar dolarlık cezanın ardından, Alman savcılar şimdi de Audi’ye 928 milyon dolar fatura çıkardı.

Alman savcılardan Audi’ye 928 milyon dolar dizel cezası
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Devasa para cezası, Audi tarafından üretilen ve dağıtılan dizel motorlu araçlar ve bazı V6 ve V8 dizel motorlardaki yasa dışı bulgular nedeniyle kesildi. Münih’te yürütülen soruşturmada Audi’nin V6 ve V8 dizel motorlarının firmanın beyanlarının aksine yasal standartları karşılamadığı tespit edildi.

 

Ayrıca, 2004 – 2018 yılları arasında ABD ve Kanada’da satılan ve Volkswagen tarafından üretilen EA 288 (3. nesil) ve EA 189 dizel motorlarda yasa dışı yazılım bulunduğu, buna rağmen Audi’nin bu motorları kullanmaya devam ettiği belirtildi.

 

Firma cezayı kabul etti ve itiraz etmeyeceğini açıkladı. Bu da Audi’nin suçunu itiraf ettiği anlamına geliyor. Dolayısıyla herhangi bir erteleme, temyiz ya da iptal olmadan ceza uygulanacak.

 

Bu gelişmelerin ardından, Audi Grubu para cezasının firma açısından bu mali yılın sonuçlarını ciddi derecede olumsuz etkileyeceğini ve öngörüleri karşılamayacağını açıkladı.

 

 

Son Güncelleme : 16 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo