GAC Mitsubishi’den Eupheme EV: uygun fiyata 410 km menzil

Ototeknikveri     16 Ekim 2018 11:37

GAC Mitsubishi Motors (GMMC) Çin’de yeni elektrikli SUV modeli Eupheme EV’nin üretimine başladı.

GAC Mitsubishi’den Eupheme EV: uygun fiyata 410 km menzil
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

GMMC, Mitsubishi Motors ve Guangzhou Automobile Group (GAC) ortak girişimi olarak faaliyet gösteriyor. GAC tarafından tasarlanan yeni Eupheme EV, Changsha kentindeki fabrikada GMMC tarafından üretiliyor. Eupheme EV, 410 km elektrikli sürüş mesafesine sahip, buna rağmen fiyatı 20 bin doların altında tutulacak (yaklaşık 19.650 dolar / 135.800 Yuan / 111.471 TL).

 

Mevcut Eupheme PHEV ile aynı ismi paylaşsa da, elektrikli model farklı bir platform kullanıyor. Hibrit model GAC GS4 Trumpchi SUV’yi temel alıyor, elektrikli model ise daha küçük ve yeni GS3 modeliyle aynı platforma sahip. Eupheme EV daha kısa ve hibrit modelden daha dar bir aks mesafesine sahip.

 

GAC Mitsubishi Motors yeni modeli ilk etapta Çin’in on iki büyük kentinde piyasaya sürecek (Pekin, Changsha, Guangzhou, Shenzhen, Hangzhou ve Tianjin gibi). Gelecek yıl model başka piyasalara da ulaşacak.

 

Her iki firma da yeni modelin stratejik büyüme hedeflerine katkı sağlamasını ve yeni enerjili taşıtlara geçişi hızlandırmasını umuyor.

 

Mitsubishi Motors CEO’su Osamu Masuko “Eupheme EV’nin piyasaya çıkışı GMMC için çok önemli bir dönüm noktasıdır. Bu, Çinli tüketicilerin beklentilerini karşılamakta elektrikli otomobil teknolojilerinin ne kadar önemli olduğunu kanıtlıyor ve Çin’in otomotiv sanayiine katkı sağlıyor.” diye konuştu.

 

 

Son Güncelleme : 16 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo