BMW Ar-Ge yöneticisi dizeli savundu

Ototeknikveri     17 Ekim 2018 08:52

İlk bakışta tüm otomotiv sanayii elektrikli otomobillerin doğru yol olduğunu kabul etmiş gibi görünse de, sektördeki tüm yöneticiler bu konuda hemfikir değil.

BMW Ar-Ge yöneticisi dizeli savundu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW’nin Ar-Ge yöneticisi Klaus Fröhlich, Paris Auto Show’da elektrikli otomobillerle ilgili dikkat çekici sözler söyledi.

 

GoAuto ile konuşan Ar-Ge yöneticisi sektördeki elektrikli otomobillere geçiş sürecinin çok hızlı gerçekleşeceğini sananların yanıldığını belirtti. Fröhlich “Elektro-mobilite ile ilgili devam eden tartışmaların biraz mantık çerçevesi dışına çıktığını düşünüyorum.” dedi ve tüm piyasaların aynı anda elektrikli otomobilleri benimsemesini beklemenin fazla iyimser olduğunu söyledi.

 

Fröhlich BMW’nin 2030 yılına kadar satılan tüm BMW’lerin %30’unun tam elektrikli ya da plug-in hibrit olması hedefini de “çok iyimser” olarak nitelendirdi.

 

BMW bu senaryo için hazırlanırken Fröhlich dünyanın büyük kısmının uzun süre daha yanmalı motorları kullanmaya devam edeceğine dikkat çekiyor. Bu bağlamda, yönetici kendi firmasının dizele olan bağlılığını devam ettireceğini de açıkladı.

 

Fröhlich’e göre şu an en temiz dizelleri BMW üretiyor. Öte yandan, bu Avrupa Birliği politikacılarının tüm dizel motorlara savaş açmasını engellemiyor. Bu durumun yanlış olduğunu söyleyen yönetici, şöyle konuştu: “Avrupa’da ne yazık ki her politikacı sadece tek çözüm görüyor, bu da dizeli kötülemek ve kısıtlamak. CO2 ve müşteri açısından baktığınızda, modern dizel aslında çok iyi bir çözüm. Özellikle ağır, yüksek performanslı otomobiller için dizel çok önemli.”

 

BMW yanmalı motorlar kullanmaya devam etse de, Fröhlich gelecekte daha az dizel versiyon sunacaklarını da belirtti. Örneğin M50d gibi yüksek performanslı motorlar bunlar için yeterince büyük bir piyasaya bulunmaması nedeniyle kaldırılacak. Ayrıca bu tip motorları emisyon standartlarına uydurmak da zor ve masraflı bir iş.

 

Son Güncelleme : 17 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo