Dizel soruşturması kapsamında Opel 100 bin otomobili geri çağıracak

Ototeknikveri     17 Ekim 2018 11:48

Almanya Ulaştırma Bakanlığı, Opel'in yaklaşık 100 bin otomobili geri çağırmasını istedi.

Dizel soruşturması kapsamında Opel 100 bin otomobili geri çağıracak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yetkililer Avrupa’daki Opel Cascada, Insignia ve Zafira modellerinin dizel versiyonlarında yasa dışı yazılım tespit ettiklerini belirtiyorlar.

 

Geri çağırma kararı Opel’in Almanya’nın Russelsheim kentindeki merkezinin yetkililer tarafından incelenmesinden hemen sonra geldi. Opel, Frankfurt’tan gelen savcıların Kaiserslautern’deki fabrikayı da incelediklerini açıkladı.

Opel daha önce otomobillerinin belli ısılarda kapanmaya programlı motor kontrol üniteleriyle donatıldığını kabul etmişti. Otomobil üreticisi bu uygulamanın tamamen yasaya uygun olduğunu iddia ediyor.

 

Almanya’nın KBA motorlu taşıtlar kurumu 2015 yılında Opel’in otomobillerinde emisyon değerlerini manipüle eden dört farklı yazılım bulmuştu. Firmanın güncelleme yaparak bu yazılımları kaldırması istenmişti.

2018’in başlarında beşinci yazılım da ortaya çıkınca, KBA bunun yasa dışı olduğuna karar verdi ve soruşturma derinleştirildi. KBA’dan yapılan açıklamada, bahsi geçen yazılımların bulunduğu Cascada, Insignia ve Zafira otomobillerin geri çağırılması istendi.

 

Polis baskınları ve geri çağırma haberleri Opel’in kendisini yeniden toparlamaya başladığı başarılı bir dönemine denk geldi. PSA Grubu’nun sahibi olduğu Opel, bir kaç ay önce 20 yıldır ilk kez yeniden kar etmeye başladı. Firma 2018 yılının ilk yarısı için 581 milyon dolar işletme karı açıklamıştı.

 

Karşılaştırmak gerekirse, General Motors’un bünyesinde olduğu 2016 yılında Opel 297 milyon dolar zarardaydı.

 

 

Son Güncelleme : 18 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo