Volkswagen: Emisyon kaygısı otomotiv sektörünü çökertebilir

Ototeknikveri     17 Ekim 2018 11:50

Wolfsburg’daki bir tedarikçiler toplantısında, VW CEO’su Herbert Diess yeni getirilen emisyon standartları ve dizel yasaklarının Almanya otomotiv sektörünü olumsuz etkileyebileceği konusunda uyardı.

Volkswagen: Emisyon kaygısı otomotiv sektörünü çökertebilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Diess, endişelerini açıklarken Almanya’nın tıpkı Detroit gibi otomotiv sektöründen kaynaklı büyük bir çöküş yaşayabileceğini söyledi. Buna izin verilmemesi gerektiğini belirten Diess “Detroit ya da Torino gibi otomotiv sanayiinin eski merkezlerine bakarsanız, bir zamanlar başarılı şirketlerin bulunduğu bu şehirlerin söz konusu şirketler çöktüğünde neler yaşadığını görebilirsiniz. Bir gün Almanya da bunu yaşayabilir. Bundan 10 yıl sonra ülkenin hala otomotiv sektöründe seçkin bir konumda olma şansını sadece yarı yarıya görüyorum.” dedi.

 

Diess ayrıca “kişisel mobilite” fikrine karşı bir kampanya yürütüldüğünü iddia etti. Dizellerdeki nitrojen oksit emisyonları üzerinden histerik ve abartılı bir tartışma döndüğünü belirten yönetici, aslında sadece bir kaç şehrin bazı küçük bölgelerinde hava kirliliği sorunu olduğunu savundu. Diess bu abartılı tartışmaların otomobillerin geleceğini tehdit ettiğini söyledi.

Volkswagen yöneticisi yeni Avrupa CO2 emisyonu hedeflerinin ulaşılması zor olduğunu ve otomobil üreticilerinin üzerinde çok fazla baskı yarattığını söyledi. Diess, bu hedeflerin tutturulabilmesi için 2030 yılında yollarda bütün firmaların üretebileceğinden daha fazla elektrikli otomobil olması gerekiyor.

 

Avrupa Birliği’nin 2030’da CO2 emisyonlarının %40 azaltılması hedefinin Volkswagen Grubu’nda 100 bin kişinin işini kaybetmesine neden olabileceğini söyleyen Diess, üye ülkelerin çevre bakanlarının hedefin %35’e indirilmesinde anlaştığını iddia etti.

 

 

Son Güncelleme : 18 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo