Volkswagen’den interaktif far ve arka lambalar

Ototeknikveri     18 Ekim 2018 10:17

Gelecekte farlar ve arka lambalar sadece öndeki yolu aydınlatmak ya da otomobilin pozisyonunu işaret etmekten çok daha fazlasını yapacak. Volkswagen yeni aydınlatma teknolojisinin “iletişim” kuracağını ve güvenliği daha da artıracağını söylüyor.

Volkswagen’den interaktif far ve arka lambalar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Uluslararası bir etkinlikte Volkswagen yetkilileri aydınlatma sistemlerinin geleceğinin nasıl güvenliği artırabileceğini ve otomobil tasarımını kişiselleştirebileceğini gösterdiler. Gelecekte Volskwagen marka otonom taşıtlar sürücüyle göz teması bulunmayışı gibi bazı yeni durumlarla karşı karşıya kalacak. Yeni interaktif fonksiyonlar da burada devreye girecek.

 

Farlar yola yazı ve görüntü yansıtabilecek

İnteraktif aydınlatmalar, 30.000 ışık noktalı mikro piksel HD farlar ile gelecek. Bu teknolojinin bir benzeri şu an Mercedes Maybach S-Serisi’nde bulunuyor. Mikro piksel HD farlar herhangi bir bilgiyi yol yüzeyine yansıtabiliyor ve güvenliği artırıyor.

 

Teknoloji aynı zamanda “Optik Şerit Asistanı” gibi olası yeni asistan sistemleri de mümkün kılacak. Bu sistem şerit çizgilerini otomobilin önüne yansıtıyor. Sistem sürücüye taşıtın genişliği ve yol işaretlerine olan mesafesini kesin şekilde bildiriyor.

Özel tasarımlı ve uyarı ışıklı arka lambalar

Yeni sistemler arasında Volkswagen’in arka lambalarda devrim yaratacağını söylediği matris arka lamba kümeleri de olacak. Yeni lambalar uyarı ışıklarını da içinde barındıracak. Örneğin, tehlikeli durumlarda arka lambalar otomobilden otomobile iletişim kurabilecek.

 

Mikro lens bazlı “Optik Park Asistanı” sistemi gibi yeni fonksiyonlar da manevralar esnasında güvenliği daha da artırıyor. Sistem otomobilin sapacağı yön bilgisini yola yansıtarak park etme işlemi sırasında çevredekileri uyarıyor.

 

Volkswagen şu an yeni aydınlatma teknolojisini Wolfsburg fabrikasındaki araştırma merkezinde test ediyor. Firma testlerde 100 metre uzunluğunda, 15 metre genişiğinde ve 5 metre yüksekliğinde bir tüneli yol simülasyonu için kullanıyor. Volkswagen bu tünelin farlar, arka lambalar ve iç mekan aydınlatmalarının geliştirme sürecini kısalttığını söylüyor. Bu sayede zaman kaybettiren gece sürüşlerine gerek kalmadan testler fabrika bünyesinde yapılabiliyor.

 

Son Güncelleme : 18 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo