Hyundai otomobillerinin her birinin özgün görünüme sahip olmasını istiyor

Ototeknikveri     21 Ekim 2018 05:56

Hyundai gelecekteki modellerinin aynı temanın farklı varyasyonları olması yerine, her birinin ayrı ve özgün bir görünüm sergilemesini hedefliyor.

Hyundai otomobillerinin her birinin özgün görünüme sahip olmasını istiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hyundai Tasarım Merkezi’nden baş tasarımcı Chris Chapman, farklı görünümler sunan, çeşitlilik bakımından zengin bir ürün portföyü oluşturmak istediklerini söyledi ve birbirine benzeyen modellerin olduğu “aile görünümü” yaklaşımını bırakacaklarını belirtti. Chapman, “Şu anda modellerimizin hepsi pek çok görsel öğeyi paylaşıyor ancak gelecekte bu Matruşka gibi birbirinin kopyası otomobilleri bırakacağız.” dedi.

 

Chapman’a göre, bu yeni felsefe müşterilerin zevkini yansıtan tasarımlara sahip yeni Hyundai modellerinde görülebilecek. Örneğin, Kona genç müşterileri hedefliyor ve bu yüzden özgün ve eğlenceli bir dış görünüşü var. Santa Fe ise ailelere yönelik bir model ve olgun bir dış görünüşe sahip. Bundan sonraki modellerde de aynı yaklaşım izlenecek.

Otomobillerin güç aktarım mekanizmaları da stillerini şekillendirecek. Bunun güncel örneğini yanmalı motorlu Kona ile Kona Electric arasındaki bir dizi stil farklılığında görebiliyoruz.

 

Chapman bunu “Her iki model de dışa dönük, hareketli bir tasarıma sahip ancak kullanıcılarının yaşam tarzını yansıtan farklı yanları da var.” diye tarif ediyor.

Gelecek yıl yeni nesil Sonata ve Elantra modelleriyle Hyundai’nin yeni felsefesinde ne kadar ciddi olduğunu daha da iyi görebileceğiz. Öyle ki, Chris Chapman yeni modellerin farklı markalara aitmiş kadar farklı görüneceğini belirtiyor.

 

Giderek birbirine benzeyen otomobillerin hakim olduğu günümüz piyasasında, Hyundai’nin yaklaşımı sektöre taze bir nefes ve farklılık katacak.

 

 

Son Güncelleme : 21 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo