BMW’nin gelecek elektrikli modelleri daha ana akım tasarıma sahip olacak

Ototeknikveri     21 Ekim 2018 11:12

Tasarım yöneticisi Adrian van Hooydonk’a göre, BMW’nin gelecekteki elektrikli modelleri i3 ve i8’den daha yumuşak ve ana akım tasarımlara sahip olacak.

BMW’nin gelecek elektrikli modelleri daha ana akım tasarıma sahip olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Elektrikli otomobillerin giderek yaygınlaştığını belirten van Hooydonk, i3 ve i8’in markanın yanmalı motorlarından ayrılması için farklı tasarımlarla sunulduğunu ancak artık BMW’nin elektrikli modellerini fütüristik görünümlü yapmaya ihtiyaç hissetmediğini söyledi.

 

Yönetici, “Elektrikli mobilite oldukça kısa bir süre içinde tüm ürün gamımıza yayılacak. Elektrikli ve plug-in hibrit seçenekleri giderek normalleşecek. BMW müşterileri elektrikli ya da başka türlü olsun fark etmeksizin mutlaka dinamik otomobiller istiyorlar. Bu tip otomobiller yaygınlaşıyor ve artık farklı görünmelerine gerek yok.” diye konuştu.

 

BMW’nin elektrikli modellerinin tasarımları üzerindeki bu yeni görüşü ix3 piyasaya çıktığında daha da belirgin olacak. Konsept formunda tanıtılan elektrikli SUV, standart X3 modelleriyle neredeyse aynı görünüyor. Modelde sadece çk ufak bazı stil değişiklikleri bulunuyor.

 

Öte yandan, firma tasarımıyla herkesi etkileyecek en az bir elektrikli model üzerinde de çalışmaya devam ediyor. 2021’de piyasaya çıkacak bu model Vision iNext olacak. BMW’nin bugüne kadarki en gelişmiş modeli olacak otomobilin konsept versiyonu firmanın daha önceki hiç bir SUV’sine benzemiyor ve B sütunları dahi yok.

 

Yeni iNext bayilere ulaştığında çok sayıda otonom sürüş fonksiyonuna sahip olacak ve 611 km elektrikli sürüş mesafesi sunacak.

 

 

Son Güncelleme : 22 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo