Ford ve Volkswagen güçlerini birleştiriyor

Ototeknikveri     21 Ekim 2018 11:13

Ford ve Volkswagen geniş kapsamlı bir ortaklıkla ilgili görüşmeler sürdürüyor.

Ford ve Volkswagen güçlerini birleştiriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Haziran ayı ortasında iki otomotiv devi bir iyi niyet anlaşması imzalayarak stratejik ittifak ve ortaklıklarla ilgili arayışa girmişti. Volkswagen’in konuyla ilgili basın açıklamasında iki firmanın birlikte özellikle ticari taşıt geliştirecekleri belirtiliyordu.

 

Şimdi Ford ve Volkswagen ortaklığının ticari araç geliştirmenin de çok ötesine geçebileceği konuşuluyor. Bağımsız piyasa ekonomisti Jon Gabrielsen, iki firmanın bir ortak girişim kurabileceğini iddia etti. Bu her iki tarafın da yararına olabilir, zira Ford ABD’de çok güçlüyken Volkswagen burada zayıf. Aynı şekilde, Ford da özellikle Asya gibi Volkswagen’in güçlü olduğu bazı piyasalardaki eksikliğini bu yolla giderebilir.

 

Haziran ayında yapılan açıklamada çapraz hisse alımı gibi yöntemlere başvurulmayacağı söylenmişti. Ağustos ayında konuşan Volkswagen Ticari Taşıtlar yönetim kurulu üyesi Thomas Sedran ise ortaklığın çerçevesinin henüz kesin kurallarla belrilenmediğini, gelecek aylarda daha kapsamlı açıklamalar yapabileceğini söylemekle yetindi.

 

Sektör analisti Jonh McElroy’a göre de tüm işaretler iki firmanın ortaklığının ticari taşıtların ötesine geçeceği yönünde. McElroy, “Ticari taşıtlar bu ortaklığın sadece başlangıç noktasıydı. İki firmanın bu süreçte ilerledikçe daha çok sinerji yakaladığı görülüyor. Bunun tam olarak nereye çıkacağını henüz kimse bilmiyor ancak sektörde böyle dayanışmalara ihtiyaç var. Çok fazla otomobil şirketi, çok fazla marka ve çok fazla model var.” diye konuştu.

Son Güncelleme : 22 Ekim 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo